Az utóbbi időben minden évben azt kell mondanom, hogy ez volt a magyar vitorlássport legjobb éve. Szerencsére ez nagyon is igaz. Az 2012 évben pedig hatványozottan is az.

Április elején a Majthényi Szabolcs-Domokos András páros megnyerte a Repülő Hollandi Európabajnokságot a spanyolországi Alteában.




http://www.cnaltea.com/ArchivosDescargas/00272/Clas_final.htm

Április végén a Wossala György- Németh Péter- Vezér Károly trió megnyerte a Balatonalmádiban rendezett Soling Masters VB-t




http://www.soling.com/results/ShowResults.asp?ID=682

Ezzel egy időben Buenos Aires-ben Vadnai Benjámin megnyeri a Laser 4.7 osztály világbajnokságát.




http://events.laserinternational.org/en/events/results/100z66

Augusztus közepén a nem is messzi Fertő-tó osztrák részén Vadnai Jonathán Laser 4-7 osztályban korosztályos Európabajnoki címet szerzett.




http://events.laserinternational.org/en/events/results/100z77#OAGirlsGoldU16

Szeptember eleján a Földesi Péter-Borsos Dániel- Dubravszky Bálint összeállítású csapat a Junior Match Race Európabajnokságon bronzérmet nyerta Lago di Redro-n



Szeptember végén a Majthényi Szabolcs-Domokos András páros 9. világbajnoki címét szerzi Repülő Hollandiban az Egyesült Államokban.




http://www.regattanetwork.com/clubmgmt/applet_regatta_results.php?regatta_id=5914&show_crew=1

Berecz Zsombor, bár végeredményben alul maradt a várakozásoknak és 21. helyen végzett a Londoni Olimpia Laser osztályában, azért bíztató részeredményeket tudhat magáénak. Az olimpia után döntés is született és finn osztályban folytatja tovább a riói olimpiáig. Rögtön két győzelemmel kezdte szereplését az osztályban és megnyerte a magyar illetve a német bajnokságot is.



És ami a hazai versenyeket illeti, megdőlt a Kékszalag 57 éves rekordja. A Fifty-fifty nevű kétárbocos katamarán, mely a kápolnásnyéki Pauger műhelyben készült

10 óra 34 perc 15 másodpercre rövidítette a rekordidőt.


fifty-fifty.jpg


És egyre jobban kimerészkedünk a tengerekre is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Wild Joe, az első magyar offshore versenyhajó több rangos versenyen történő rendszeres indulás mellett, harmadik lett a Barcolana-n Triesztben, több mint 1700 hajóból.





http://www.barcolana.it

Két remek fiatalember külön-külön a fejébe vette, hogy elindul a 2013 évi Mini Transat versenyen, ami 6,5 m nagyságú hajókon zajlik.

Méder Áron (

http://www.meder.hu

)



Kovács Tamás (

Főoldal



)




És ami számomra mindent visz, hogy Fa Nándor ismét nekivág! Az év vége felé bejelentette, hogy négy éves program keretében ismét ott szeretne lenni a Vendée Globe rajtjánál. Sőt mi több a hajója, melyet Déry Attilával közösen terveztek és a Pauger műhelyben épül Kápolnásnyéken, hamarosan elkészül.


fa-n-uj-oceani-versenyhajo-epul-2012-019.JPG


Főoldal



A fent felsoroltakon azt hiszem látszik, hogy milyen hatalmas fejlődésen megy keresztül a hazai vitorlássport. Kívánunk mindenkinek Boldog Új Évet és hasonló remek teljesítményeket 2013-ra.