A 4. helyen befutó Jean Pierre Dick mindenképpen az egyik hőse a Vendée Globe-nak.

Több mint 2000 mérföldet vitorlázva tőkesúly nélkül befutott Jean Pierre Dick hétfőn. 86 nap 3 óra 3 perc 40 másodpercet töltve a versenyben, miközben még pár napot egy védett kikötőbe húzódva töltött, hogy ne kockáztassa hajóját.

Eközben azért többeknek akad tőkesúly problémája. Jean Le Cam és Mike Golding az ötödik helyért küzdött, de Golding dolgát a tőkesúly házból szivárgó víz is nehezíti. Sőt, ha gyorsan halad, akkor megnő a vízmennyiség. Szivattyúzni nehéz, mert a szivattyú is a keelházba nyomja a vizet. Egyszóval lassítania kell. Ha Mike Golding befut, akkor ő lesz az első aki háromszor teljesítette a távot..

A befutójuk ma kora délutánra várható. Jean Le Cam összeszedett az Azori High nyugati oldalán 100 mérföld közeli előnyt. Minden valószínűség szerint ő jön be 5. helyen. Versenyen kívűl Bernard Stamm is ott van mögöttük, aki szintén kisebb tőkesúly gondokkal küzd így a végére.

Tanguy de Lamotte eközben továbbra is a törött uszonnyal küzd. 4x mászott ki a hajóból és próbálta az uszonyházból kimozgatni, de csak negyedszerre sikerült visszahúznia. Már csak kis műanyagozás van hátra.