Vitorlástáborozási lehetőség oktatással a Balatonon, uniós támogatásból



A Gonza Kft. 2012 márciusában 48 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése 6 régióban” című pályázati kiírásán. A több mint 100 millió forint összköltségvetésű beruházásból a vállalkozás alsőörsi telephelyén sportpályákat alakított ki, fogadóteret hozott létre, és számos vitorlázási/szörfözési eszközt szerzett be (16 db kishajó, 1 db nagyhajó, kiegészítő felszerelések). A kialakított szolgáltatások között GPS alapú oktatási lehetőség is szerepel.

A főként utazásszervezéssel foglalkozó Gonza Kft.-t 2002-ben alapították. A vállalkozás fő tevékenysége az utazásszervezés, melyet jelenleg a cég budapesti telephelyén végeznek a munkatársak.

Az Új Széchenyi Terv „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése 6 régióban” című pályázati konstrukció keretében nyert 48 014 521 forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően új, korszerű eszközökkel bővült a társaság eszközállománya (vízálló ruházat, szörfeszközök, vitorlázási eszközök, GPS alapú oktatási rendszer eszközei, szauna, kisbuszok, konyhai berendezések, szárazföldi sporteszközök). Továbbá az alsóörsi telephely is fejlesztésre került (tűzrakóhely építése, fogadó épület felújítása, sportpályák kialakítása, napkollektorok telepítése).

A beszerzett új eszközök nagymértékben hozzájárulnak a vállalat munkájának hatékonyságához, ezzel versenyképessége és piaci helyzete javításához.

A vállalkozás felszereltségében, szaktudásában is a legjobb minőségre törekszik. A szakmai tudás mellett a projekt keretében megvalósított eszközbeszerzés és építés hozzájárul a vállalkozás által nyújtott szolgáltatási színvonal emeléséhez, melynek eredményeképpen az eddiginél több látogató kiszolgálása válik lehetővé (évi 1.500 látogató fő). Az eszközök beszerzésével a társaság azonban nemcsak partneri körét tudja növelni, hanem piaci pozícióját valamint versenyképességét is.

A megvalósult fejlesztés fő célcsoportja a gyermekek.