Hajós könyvekkel várja a vitorlázókat a SailingBooks.hu

Egy egész könyvtárat meg lehet tölteni azokkal a kötetekkel, amelyek a hajózásra vonatkoznak: legyen az vitorlázás, tengeri útleírások, vitorlás versenytaktika vagy akár hajóépítési tanácsok. A hajós embereknek ezentúl nem kell egyenként összevadászni a kedvenc elfoglaltságukkal kapcsolatos könyveket: néhány napja már működik a magyar nyelvű internetes könyváruház, a SailingBooks.hu.

A tenger és a vizek szerelmesei szinte minden témában találnak itt szakirodalmat, de a bolt üzemeltetői igyekeztek a szépirodalom „tengeri gyöngyszemeit” és a tengeren játszódó kalandregényeket is összegyűjteni. Természetesen nem hiányoznak a hajók történetét, a nagy tengeri csatákat és a híres hajókat bemutató művek, vagy az egykori Osztrák-Magyar Monarchia hadiflottájával foglalkozó kötetek sem.



Kedvükre tallózhatnak a könyvek között a vitorlázók. Angol és német szakkönyvek is rendelkezésükre állnak a vitorlásversenyzésről, szabályokról vagy a navigációról, de megtalálható a kínálatban olyan szakácskönyv is, amely úgy ad könnyű ételek elkészítéséhez tanácsokat, hogy figyelembe veszi, Európa melyik országában milyen alapanyagokat lehet beszerezni. A felnőttek mellet a gyerekek sem maradhatnak olvasnivaló nélkül: a hajókat, kikötőket bemutató képes könyvecskéket a kisebbek, a híres „Fecskék és Fruskák” sorozat köteteit inkább a nagyobbak vihetik magukkal a fedélzetre.

„Gyerekkoromban alig tudtam letenni Dékány András tengerészsorozatának könyveit, később pedig a földet körbevitorlázó Joshua Slocum útleírása ejtett rabul. Internetes könyvesboltunk azoknak szól, akik a hajózás és a vizek szerelmesei: remélem nálunk mindegyikük talál a maga vagy családja, barátai kedvére való olvasnivalót” – mondta el a könyváruházat alapító Náray Vilmos, aki maga is negyven éve vitorlázik.

A hajós könyvesbolt a

www.sailingbooks.hu

címen érhető el.