esély a jó magyar szereplésre

Hétfőn megkezdődött a 2013. évi Dragon Európa-bajnokság, amelyet ezúttal a portugáliai Cascaisban rendeznek. A korábbi évekkel ellentétben reményünk lehet a jó magyar szereplésre is: a Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió egész télen Cascaisban készült, s a tavaly őszi nemhivatalos világbajnokságon elért hetedik helyük után most is eséllyel pályáznak egy helyezésre az első tízben.

A hétvégi előversenyen mindenesetre jól szerepeltek: a nyolcadik helyen végeztek, megelőzve a világbajnok, egykori Soling olimpiai érmes Lawrie Smith-t, s mindössze egy ponttal lemaradva a hatodik helyezett Dragon-profi német Vinci Hoesch mögött.Az Európa-bajnokságra mintegy hetven egységet várnak. Ahogyan már megszokott a rendkívül népszerű hajóosztályban, az indulók sorát böngészve mintha egy vitorlázó Who is Who-t olvasnánk: olimpiai, világ- és Európa-bajnokok minden hajóosztályból és minden korosztályból. Az esélyesek sorában megtaláljuk a regnáló Európa-bajnok német Markus Wiesert, Lawrie Smith-t, Vinci Hoescht, a közelmúlt 470-es és Tornado olimpikonjaival felálló orosz hajókat és természetesen a helyi portugál menőket is.

De a legfontosabb egy jó magyar szereplés lenne: a „Hanni” nevű hajóval induló hármas két éve készül erre a versenyre, két télen át tréningeztek és versenyeztek ezeken a vizeken. Ennek a felkészülésnek most ki kell fizetődnie: a csapat összeszokott, a hajó jól fel van készítve, így bízhatunk a jó szereplésben.


A verseny weboldala


Fotó: Mag Andi