Akár kémkedhetünk is, bár használjuk inkább vitorlázáshoz.

Hányszor álmodtuk meg, mindenféle kémfilmek inspirációjával a napszemüvegbe rejtett felvevőt. És hopsz ez most valóság.

A Pivothead videó felvevős napszemüveg egyesíti magában a szemüveget és videokamerát, ami nem olyan nagy baj, hiszen így a kezünk szabadon marad és azt vesszük fel, amit éppen nézünk. A Pivothead ebben a műfajban népszerű márka, kiváló minőségben készít video- hang felvételeket és állóképeket.



Nem is olyan régen még láthattunk nagy méretű sisakkamerákat hajókon. Elsősorban 18 lábas hajók legénységénél. Ez GoPro méretűre csökkent mostanság, ami több helyre is felszerelhető, de a napszemüvegbe rejtett video kamera pontosan azt veszi, amit látunk vagyis POV. Azon kívül még észrevétlen is. A lencsék között a keretben található az objektív.

1080 p-s nagyfelbontású video felvételre képes és a beépített memóriára egy órányi anyag fér rá. USB porton keresztül lehet a számítógépre kötni és olyan opciókat is tartalmaz, hogy wireless megoldással hazsnálható ipad-on és tabletteken a kiadott kép.

Mag a napszemüveg nem gyenge darab. Több lencse opció is van és a kerete ütésálló és ultrakönnyű. A Recon Black modell három cserélhető lencsével rendelkezik. Polarizált füstszürke, sárga és tiszta. Négy modell és sok stilus áll rendelkezésre valamint lehet választani a lencsék közül. Ára 299 USD.



Az általános 170 fokos látószögű POV kamerákkal szemben ez csak 75 fokot tud, ám a képe éppen ezért realisztikusabb. 8 megapixeles Sony CMOS képérzékelőt rejt maga az eszköz. A különböző beállításokat(felbontás, autófokus, stb…) Az USB-n csatlakozva tudjuk változtatni. A wireless kiegészítő, aminek segítségével a kép kiadható akár egy Iphone-ra is 99 USD.

Bővebb info:

http://pivothead.com


Forrás: http://pivothead.com/