Ha profin tálalt információkat akarunk a hajónk műszereiből, kell egy ilyen dobozka.

A vezeték nélküli hálózatok fejlődése a hajók műszerezettségében is elindított változásokat. Manapság már fontos része egy rendszernek, ha a hajó műszeres hálózatán használt kommunikácios nyelveket egy tabletre kiküldve taktikai információkat nyerhetünk.

Ilyen eszköz a DMK box is, mely Seetalk, NMEA0183, NMEA2000 csatlakozással is rendelkezik és tulajdonképpen egy NMEA-WIFI átjáró. A eszköz egyik verziója saját belső GPS-el is rendelkezik.



Az általunk összerakott teszt környezetben egy GARMIN 720 és egy TACKTICK műszercsalád adatait használtuk egy IPAD-on az ajánlott IRegatta Pro programmal, A dobozon keresztül  ezen keresztül a GARMIN mélységadatokat is kapott a TACKTICK-tól.

Maga az eszköz egy kisméretű doboz WIFI antennával ellátva. A mérete pont olyan, hogy a hajón bárhova elrejthető, felrakható, nem lesz útban.  AZ eszközök csatlakozásáról ledek tájékoztatnak minket. Így azonnal látszik, ha  a kommunikációval baj van.

Persze több féle applikációval is kompatibilis a rendszer: IREGATTA, InavX, Expedition, nGauge, NKE ezen kívűl a saját aplikációja is rendelkezésre áll.

Bővebb információ, árak:

Több mint 1400 gyerek vett részt a vitorlás nyílt napon


Az eszköz weboldala


http://www.dmkyacht.com