Az van, hogy nehéz lenne elégedettséggel írni a hollandiában rendezett EB kapcsán, ha nem lett volna ott Csóka Laci, aki végül bronzérmet szerzett.

Szóval végül négyen, Országh Tibu, Forrai Csaba, Ifj. Csóka László és én mentünk el az 1400 km-re lévő Rotterdamba illetve annak egyik elővárosában rendezett 2013-as Euro Cup versenyre.

Tulajdonképpen az utazás eseménytelenül telt. Egész a verseny helyszínéig. Ott rögtön kiderült, hogy a szél ami az elkövetkezendő három napban fújni fog, az évente kétszer van. Viszont most napról napra erősebben tett minket próbára.

A gyenge szélben viszonylag tűrhető volt, de vasárnapra amikor már a B és C rigek is előkerültek, már borzalmas volt. Látszott a pöff a vizen markánsan, de vagy odaért, de akkor sem abból az irányból, ahonnan leterjedt, vagy felszívódott, vagy áturott minket. Elképesztő volt. A rendezők mindent megtettek és végül 16 futammal zártuk a rendezvényt.




3. Ifj Csóka László (HUN), 1. John Tusingham (GBR), 2. Guillermo Beltri (ESP)

Tibu 31, Csaba 16, én 22. helyen végeztem. Ez nem is érdekes. Kritikán alul teljesítettünk ebben a szélben.

Viszont a LACI! Azért írom nagy betűkkel, mert amit az első két nap művelt, az a precíz fegyelmezett vitorlázás mintája volt. Úgy iskolázta le a két már volt Európabajnokot, hogy az szívet gyönyörködtető volt. Szombat este már vezetett.

Sajnos elért minket a Micro Magicben már megszokott végünk, hogy B és C rigel kellett vitorláznunk. Itt már Laci sem tudta felvenni a versenyt az ellenfeleivel, de még így is sikerült megőriznie a 3. helyet.

Ez mellesleg azt is jelenti, hogy a hazai rádió-távirányítású vitorlázás legnagyobb sikerét érte el ezzel az eredménnyel.

Végeredmény:

http://www.micromagic.info/after-the-ec2013/

Az EB-vel kapcsolatos rossz hír, hogy az orfűi pályázatunkkal szemben nyert a spanyol , Los Nietos. Tehát a jövő évi EB tőlünk kb. 2700 km-re lesz.