A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége kiválasztotta az Év Vitorlázóját a nők és a férfiak között is.A női vitorlázó egyáltalán nem meglepetés, hiszen tegnap a  Byte CII osztályban Európabajnoki ezüstérmet szerző Érdi Mári ebben az évben megnyerte az osztály Világbajnokságát, kvalifikálta magát az Ifjúsági Olimpiára és Laser 4.7 U16 női EB-VB 5. helyezett volt.

Megérdemelten nyerte meg az Év Női Vitorlázója címet.
A férfiaknál, talán soha nem volt ekkora tülekedés, mint idén. Szerencsére. A hazai vitorlássport fejlődő szinvonalára jellemző, hogy fél tucat vitorlázó is esélyes lehetett a címre.

Véleményem szerint nagyon jó döntés született. Az Év Férfi Vitorlázója Vezér Károly lett!

1996-ban rész vett az Atlantai Oimpián, ugyanabban az évben soling Európabajnoki bronzérmes, ez a harmadik és eddig utolsó Európa vagy világbajnoki érem olimpiai osztályban. Háromszoros Soling Európa-bajnok egyszer Gyenese Balázzsal és Mónus Gyulával, két alkalommal Wossala Györggyel és Németh Péterrel.

2013-ban Soling világbajnok, Litkey Farkassal és Weinhardt Csabával (ez a második csapat aki nem korosztályos világbajnoki címet szerzett Magyarországnak és az első aki a Balatonon)

Dragonban Kis-Szölgyémi Ferenccel és Kiss Tamással negyedik lett a világbajnokságon és hetedik a Gold Cup-on.

Az első vitorlázó aki legénységként önállóan kapott Év Vitorlázója díjat.

Litkey Farkas véleménye szerint: Az eredménysorból jól látszik, hogy ő az eredmények kovásza!