Ismét ránk mosolyogtak a Balaton Tündérei!

Vasárnap , – mert hát a szombat „munka nap” volt – került sor a hagyományos siófoki év végi nagy közös vitorlázásra. Meleg, a régi idők nyarát időző meleg napon, kellemes északi szélben, 50 hajó rajtolt el 11 órakor , hogy végigvitorlázza a távot. Talán ez az egyetlen verseny, ahol felelevenedik még a hagyomány és az egyik rajtjel a kikötő árboc.

legygorsabbak.jpg

A lehető legkedvezőbb szél irány volt ( ÉK) amivel ezt a pályát le lehet vitorlázni. Ezért a gyors hajók alig egy óra alatt körbeértek, de a legutolsónak sem kellett több két óránál. Nagy megváltás volt ez a gyors verseny azoknak, aki reggelig kitartottak a siófoki kikötői kocsma, „HOOK TAVERNA” évzáróján.

szuken.jpg


Sajnos, elkövettem azt a hibát, hogy a kiírásban leírtam : kb. 16 órától (EDZÉS után) BARÁTI TALÁLKOZÓ, DÍJKIOSZTÓ. Délután fél kettőkor már kész volt az eredmény, kettőre kész lett Gyula halászléje is. A résztvevők egy része kikötött és várta a kaját és a díjakat. Másik rész hazament és vagy visszajön, vagy nem. Ilyenkor hozzál bölcs döntéseket! Adsz enni az éhezőknek vagy kivárod a kb. 16 órát. Adtunk enni a várakozóknak és három órakor kiosztottuk díjakat. Akit lehet értesítettem. Ahogy ilyenkor lenni szokott , a szokottnál többen érkeztek 16 óra körül .

Ez útón elnézést mindenkitől, nem volt jó a kiírás, jövőben az lesz benne, hogy az utolsó célba érkező után 1 órával , de legkésőbb 16 órakor, eredményhirdetés.

ys-.dib

További jó szelet a még hátra levő versenyekhez mindenkinek. Várunk mindenkit 2015-ben Siófokon, parton és vízen ( jégen!!).

Jó Szelet!


VÉGEREDMÉNY