6 nemzet, 68 hajó, 8 magyar egység.


0. nap

Az idő egyenlőre kényezteti a vitorlázókat. Szél 2-4 bft Gmunden felől, hőmérséklet ideális, ég napos, víz 6-8 fok a helyiek szerint.

Túl mindenki a felmérésen. Volt akinek szüksége volt plussz súlyra, volt aki leadhatott volna 12 kg-ot is, mert ennyivel mérlegelt többet.

Szerelés, 14.00 próbafutam.

A Szuszu (Varjas) és Kámán Tamás, valamint a Bödör Gergely (Májó) és Koleszár Péter alkotta egységek kívülről figyelték a próbafutam küzdelmeit. A többiek a “belső” tapaszalatszerzés mellett döntöttek.

18.00 megnyitó, utána vacsora.

Kedden ötperces 9.55-kor.

HAJRÁ MAGYAROK!


kaloz02.jpg


1. nap

10 után elkezdett fújni a gmundeni északias szél 2-3 bft erősségben, így kivitte a rendezőség a mezőnyt.

A pálya taktikailag nagyban hasonlított a próbafutaméhoz. Az első cirkáló szakaszban az tudott eredményesen vitorlázni, aki középvonaltól minimálisan lee irányba helyezkedett a rajtvonalon. A rajtvonal legkésőbb 3 perccel a rajt előtt “megtelt” aki ez után keresett helyet az első sorban nem járhatott -kevés kivétellel – sikerrel.

Rajt után egyszerű volt a recept. Élesen és gyorsan kellett menni jobb csapáson a cirkáló bója irányába szélesedő szikláig, amely kis félsziget szerűen nyúlik be a tóba. Aki az első szikla “érintèsét” az elsők között teljessítette, a befutóig biztosított helye volt a tízben. Továbbiakban a szikla mellett kellett takkolni egészen a legnagyobb kiugrásig. Innen már layline volt, de…….a menetrend szerint érkező erősödések miatt 10-30 méterrel túl kellett kreuzolni, mert aki layline-on ment a bója felé, annak többnyire leálló széllel akadt dolga, míg pár méterrel magasabban rohant a mezőny.

Középről vagy jobb oldalról a középmezőnybe sem lehetett felérni!

Bójavételt követően élesen spinakkerezve ismét a sziklát kellett célozni, majd párhuzamosan a parttal hátszélben közelítette a mezőny az alsó kapukat.

A további szakaszokban a bevált recept mezőnytaktikával kiegészítve volt alkalmazható.

4 futam volt. 9, 6, 8 helyezéseink voltak az 1-3 futamokban. A 3. futam után bronzos helyen álltunk.

Aztán jött a 4. futam rossz rajttal és egy 43. hely, a nap végén 9. helyen szerepeltünk az eredménylistán.

A második legjobb magyar a Nyeste Gábor-Berki Győző egység, jelenleg a 19. helyen 17, 15, 33, 19).

23. Fluck-Szèkely-Gyökössy

30. Németh-Németh

46. Friedl-Schneider

48. Varjas-Kámán

50. Vass-Balázs

64. Pávics-Tombor

Az nap utolsó futamán 4. helyen futottak be Fluckék.