a Balatonon a Flaar rendezésében

A Flaar hajók terveit mindig is a sebesség, a teljesítmény és a versenyszellem motiválták, így várható volt, hogy előbb utóbb a versenyek háza táján is találkozhatunk a nevükkel nem csak versenyzői, de szervezői oldalon is. A tavaly először megrendezett Flaar 18 flottaverseny mellett idén még további hárommal bővül paletta, így összesen 4 Flaar rendezésű megmérettetés szerepel az MVSZ versenynaptárban. Ebből három, némi rést betöltve a hazai versenykínálatban, 4 kezes verseny lesz!

Az alap elgondolás az, hogy egy négykezes megmérettetés, melyből eddig csak egy létezett a versenynaptárban, kellő hívószó lesz azon vitorlázók számára, akik egy ideje már versenyeznek, de szeretnék fejleszteni tudásukat és feszegetni határaikat.  Emellett, az a gondolat is vezérelte még a szervezőket, hogy aki rákap a négykezes versenyzésre, be is lépett a szólóvitorlázás előszobájába, hisz gyakran a négykezes után ide vezet az út. A Flaar-nak pedig bizony szívügye a szólóvitorlázás. 18-as 26-os 8MPro modelljeik rendre rajtvonalhoz állnak a TBS-en vagy Keszthely-Kenese szólókon, 2014-ben pedig Varga Lajos sikereinek köszönhetően, mindkét trófea a Flaar hajóinak hírnevét is öregbíti.



Négykezes versenyek, de nem csak 8 méteres hajók számára – bár a kiinduló ötlet ez volt – hanem YS I-II-III osztályoknak is, mégpedig azért, mert, ahogy a szervezők szondázták az ötletet ismerősökkel, barátokkal és vitorlázótársakkal, kiderült, hogy sokan kipróbálnák magukat négykezes versenyen.

Így született meg végül a GO WEST és a FLAAR Kupa, valamint a Flaar 18 Négykezes, melyhez még negyedikként jön a 2 napos Flaar 18 Flottabajnokság. Utóbbi ugyan nem 4 kezes, de mégse hagyjuk ki, ha Flaar által rendezett versenyekről beszélünk!

Időrendi sorrendben a 2015-ös Flaar versenyek sorát a Go West Kupa nyitja, mely Tihany-Keszthely vonalon június 12-én kerül megrendezésre, YS I, YSII, YSIII hajóosztályok számára.

Ezt követően a Flaar 18-as csapatok, melyekből mostanra már 10 is van, július 11-12-én a Tihanyban, a THE előtti vizeken, 2 napos pályaversenyen mérik össze tudásukat.

A Flaar Kupa egy keleti medence kerülő négykezes verseny lesz, balatonfüredi rajttal és befutóval 2015. szeptember 19-én, nem titkoltan bemelegítő versenynek is szánva a TBS nagydíjra, mely egy héttel később rajtol. A versenyre YS I, YS II, YS III hajóosztályok és Flaar 18-asok nevezhetnek.

A Flaar Kupát követően nem ér véget a challenge a Flaar 18-as csapatok számára, mert még egy négykezes flottaverseny is vár rájuk másnap, szeptember 20-án, a Balatonfüredi hajógyári kikötő előtti vizeken.


Elsőként tehát GO WEST! Kupa


Tihany – Keszthely 4 kezes


2015. június 12.


További információ és versenykiírás:


http://flaar.eu/index.php/magyar/esemenyek/go-west-kupa/


Kapcsolattartó:

Krisch János,

janos.krisch@flaar.eu

; +36-70-386-2355


Fotó: Szekeres László, Cserta Gábor