Balatonhelp – Segélykérés a vízen, egy gombnyomásra


Mi is a BalatonHelp?


A BalatonHelp egy okostelefonra letölthető ingyenes segélykérő alkalmazás.


  1. 1.


    BalatonHelp alkalmazás a mobiltelefonon

  2. 2.


    100%-ban feltöltött mobiltelefon, vízhatlan tokban, kéz alatt, zsebben, nyakban


Ez a legfontosabb a biztos segélykéréshez!

A júliusi időjárás sokszor komolyan próbára teszi a versenyzőket, hiszen a nyári forróság és a szélcsend mellett gyakran viharos szelekkel is meg kell birkózniuk. Ezért a szervezők számára a hajózók biztonsága az egyik legfontosabb feladat, amelyben együttműködnek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával. A VMSZ 2015-ben is teljes készültséggel biztosítja majd a versenyt: hét mentőhajójuk és közel ötven vízimentő 48 órán át ügyel a mezőnyre. A Magyar Vitorlás Szövetség és a VMSZ idén közös

kampányban

hívja fel a figyelmet a vitorlázás biztonságának növelésére.


Ebben kiemelt szerepet kap a BalatonHelp okostelefon-alkalmazás, amely pillanatokon belül képes eljuttatni a szükséges GPS-koordinátákat és más információkat a mentésirányítási központba. Egy gombnyomás – és a baj pontos helyét ismerve a mentőhajók jelentős időt megspórolva tudnak a helyszínre érkezni és segítséget nyújtani. Az életmentő segítség díjtalan.

Napjaink okostelefonjai, legyenek bár Android, IOS vagy Windows operációs rendszerűek, a beépített GPS moduljuk segítségével pillanatok alatt el tudják juttatni a szükséges információkat mobil internet vagy sms segítségével a segélykérést fogadó központba. Ennek segítségével azonnal azonosításra kerül a segélykérő mobiltelefonszáma illetve a készülék pozíciója. A baj pontos helyét ismerve a mentőhajók jelentős időt megspórolva tudnak a helyszínre érkezni és segítséget nyújtani.


A BalatonHelp szolgáltatás csomag része az alkalmazás mellett a BalatonHelp Assistance is, mely opcionálisan, a vízi jármű mérete alapján megköthető műszaki segítségnyújtásra vonatkozó szolgáltatási csomag, annak érdekében, hogy a technikai mentés és egyéb ehhez kapcsolódó szolgáltatások költségei se jelentsenek túl nagy terhet a segítségre szorulók számára.


További információ a BalatonHelp Assistance csomagokról:www.balatonhelp.hu


A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYZŐI SZÁMÁRA A BALATONHELP ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁSOK 20% KEDVEZMÉNNYEL ÉRHETŐK EL!


FONTOS!

–          Az ingyenes segélykérő applikáció

használatához mindig feltöltött állapotban vigye magával a mobiltelefonját a vízre és használjon vízhatlan telefontokot

, hogy amikor segítségre van szüksége, akkor rendeltetésszerűen tudja használni készülékét.

–          Ha hosszabb időt tervez a vízen tölteni, vigyen magával pót vagy külső akkumulátort, töltőkábelt.Kérjük, hogy az applikációt felelősséggel használják,

és csak próbaképpen ne indítsanak segélyhívást, mivel ezzel terhelik a rendszert és akadályozzák egy esetlegesen valódi segélyhívás feldolgozását és kiszolgálását.A VMSZ mindig, mindenkörülmények között ingyenesen biztosítja az életmentést a bajbajutottak számára.További segélykérő lehetőségek:


  • A Vízimentők telefonszáma:  +36 30 3 83 8383

  • BalaTrönk rádiós rendszer: 3E, 13E segélykérő csatornák

  • URH rádión: 16-os hajózási segélykérő csatorna (156,8 MHZ) a Balaton térségében