Hamis szalag és Beszédes emlékverseny, avagy Egy hónappal előbb jön az ősz? Vagy csak kellemes versennyel megtörjük a meleg nyarat?

Most a nyári kánikula közepén talán nehéz lenne ezt elképzelni, mert a túravitorlázók tudják, hogy az ősz a Beszédes József Emlékversennyel kezdődik. Idén nem, de a bajnokságok miatt egy hónappal korábban megrendezzük a versenyt és 2015. augusztus 8-9-én megtörjük a versenymentes időszakot!

Sokan emlékeznek még a szezon eddigi egyik legszebb vitorlás hétvégéjére, amikor a majdnem 120 éves Kishamisról elnevezett, Hamisszalagot rendeztük. A gyönyörű júniusi napon, kiváló nyugati szélben, napsütésben tengeri körülmények között versenyezhettetek a nagyhajósok. Biztosak vagyunk, hogy nagy múltú Beszédes emlékversenyhez, amelyet elsőként 1959-ben rendeztünk meg, most is kegyes lesz az időjárás, és remek két túrafutamot tudunk majd rendezni nektek Balatonfüred Alsóörs Siófok és Siófok Tihany Füred útvonalakon.

Talán, mert a verseny is már ötven éves múlt így mondhatjuk, hogy tradicionális és a társasági élet is tradicionálisan kiemelkedő. Sokan emlékezhetnek a siófoki naplementében vetített Kishamis 1896  „Legendás Vitorlások a Balatonon” első részére, amely a Balaton legöregebb hajójáról szólt. Vagy a díjakra amely idén is egyedi lesz.

A Vízügyi Sport Club Vitorlásszakosztálya 1957 óta működik és büszkék vagyunk arra, hogy több tradíciót is ápolhatunk. Örömünkre szolgál, hogy a verseny évtizedek óta Balaton Kupa futam és most már az Összevont Cirkáló osztály bajnoki sorozatába is beleszámít. A részvétellel minden versenyző hozzájárul a hagyományok méltó megőrzéséhez, ezt minden évben szeretnénk megköszönni.

A versenyzői igényeknek megfelelően az elmúlt években változtattunk a versenyen, így jó pár éve az első nap rajtja Balatonfüredre került át, így lesz ez 2015-ben is, az este a szokásoknak megfelelően a siófoki naplementés szombat esti díjkiosztóval zárul. Itt adjuk át a tavalyi (2014) Beszédes József Emlékverseny, és az idei Hamis szalag –„Szilvássy Zoltán Emlékverseny” díjait.

Ahogy ezt megtapasztaltátok már, itt még nem ér véget a program, mert a siófoki kikötő gyönyörű, panorámás HOOK teraszán mindenkit szeretettel várunk egy vacsorára és koccintásra, baráti beszélgetésre, majd az azt követő élő zenés-táncos mulatságra (az italok árából 10% kedvezményt biztosítunk).

Ne csak a hajót készítsétek fel a versenyre, de a deck-cipő mellet a tánccipővel is készüljetek!

Várunk mindenkit nagy szeretettel, jó szelet!