A spanyol Murcia vizein az utolsó versenynapon nem fújt az eddig megbízhatóan érkező szél, így tíz futammal és nagy magyar sikerrel zárult a Laser Standard U21 Európa-bajnokság.

A Vadnai-testvérek folyamatosan az élmezőnyben vitorláztak, és a helyezéseiken napról-napra javítva végül a dobogó 2. és 3. fokára jutottak fel! Két héttel ezelőtt, az élmezőnyt tekintve lényegében ugyanezen ellenfelek ellen 3. és 5. helyen végeztek Hollandiában a világbajnokságon. Most a tizedik futam után már mindketten megelőzték a világbajnoki ezüstérmes brit Michael Beckettet, és némi egészséges önbizalommal azt is mondhatjuk, hogy a világbajnok Joel Rodriguezt megmentette a hazai szélcsend. Hiszen Benji és Joni napról-napra faragták le a hátránukat, és az utolsó napot már csak 2  és 5 pont előnnyel kezdhette volna a spanyol versenyző.

Vadnai Benjamin és  Jonatán is már rengeteg világversenyen, világ- és Európa-bajnokságon bizonyították nagyszerű versenyzői képességeiket. Nagyon sokszor kerültek már ki a mostanihoz hasonló helyzetből győztesen.

Vagyis a spanyol srác pontelőnyben lehetett még, de a lélektani előny már nem nála volt.

De ne legyünk telhetetlenek: nagyszerű az ezüst és a bronzérem is!

Vadnai Jonatán még második lett U19-ben is, ahol szintén Rodriguez lett az első.


Forrás: hunsail.hu