Márványmenyasszony Étterem volt a szokásos helyszín.

A 10. Aranysekli Adria Kupa komoly lendülettel indult. Hatalmas volt az érdeklődés a verseny kapitányi értekezlete kapcsán, így tömve volt a Márványmenyasszony étterem erre kijelőlt terme.




Már a kapitányi értekezleten is kiderült, hogy ez idei verseny más lesz mint a többi. Elsősorban azért, mert a rendezőség idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az Internetes kommunikációra és a versenyzők tájékoztatását is nagyrészt az Interneten keresztül tervezi.



Az idei díjak nagyon szépek alkalmazkodva a fejlődő igényekhez. Igazán nem nevezhetőek hagyományosnak és jelentősen túlmutatnak a hagyományos plecsni, csavarozható kupa módin.




E kis művész csodálatos alkotásai gyarapítják a kategória győztesek díjait



És álljon itt a szervezőbizottság leírása az eseményről:


Kedden megvolt az első kapitányi értekezlet. A szervezőbizottság ismertette a verseny szabályait és a versenykiírást. A kapitányok kihúzták a rajtszámaikat és megtekinthették a díjakat, melyet csak a legjobbak kaphatnak. Egyszóval minden készen áll, hogy elindulhasson Magyarország legnagyobb tengeri túravitorlás versenye, a 10. alkalommal megrendezésre kerülő CAPTAINS Aranysekli Adria Kupa!


23 versenyhajó fog egymással szembenézni a futamokon. Ez a verseny “embert próbáló”, mint ahogy halhattuk a kapitányoktól. Nem az az oka, hogy 23 versenyhajó indul, hanem az, hogy ez az egyik legnehezebb magyar vitorlás verseny. Nem arra kell koncentrálni, hogy legyőzzük a versenytársakat. Magunkra kell összpontosítanunk és a természettel való kapcsolatunkra. Ki kell törnünk az általunk ismert kényelmes hétköznapokból és szoros barátságot kell kötnünk a tengerrel, hogy a legkeményebb vihar se rendítsen meg, hanem egészen az első helyezésig röpítsen minket!


Képek

a kapitányi értekezletről.

Nincs más hátra, mint előre az Adriára! És bár nem mondom, hogy babonás vagyok, de sikerült kihúzni az egyes rajtszámot és ennek nem igazán örülök…….