A túrafutam célja, hogy lehetőséget biztosítson minden amatőr és hobby vitorlázó számára, egy kihívásokkal teli túra keretein belüli megmérettetésre a tó körül.

Nem kevesebb a futam hossza, mint amit esetlegesen egy naplementével és egy napfelkeltével lehet teljesíteni. A regatta rendezősége tisztában van azzal, hogy a tókerülés nehéz válfaja a vitorlás sportnak, ezért olyan speciális könnyítéseket nyújt a résztvevőknek, melyek segítségével a táv viszonylag könnyen teljesíthető és biztonságos is, szinte minden időjárási körülmény között. A futam nem feltétlen az elnyerhető díjakról szól csak, hanem arról a tóról, ahol a balatoni vitorlázó otthon érzi magát. Válassz magadnak és csapatod részére a képességeiteknek és a kedveteknek megfelelő futamot. A futam fődíja a legjobban navigáló hajóé. A futam könnyítése érdekében a futamkiírás lehetőséget biztosít arra, hogy a futam időpontját a nevező egység maga válassza ki, és pihenőidő, un. PIT STOP beiktatását is engedélyezi, mely elősegíti a viharos idő és a szélcsend elkerülését, és megoldást nyújthat a havaria helyzetek megoldására is. Ezzel a könnyítéssel a Balaton biztonságosan megkerülhető, és előre tervezett idő alatt. Ezzel a kiegészítéssel egyedülálló a Szélrózsa szabályrendszere.

Minden hajó természetesen rajtszám matricával és a regatta lobogójával megkülönböztetett, hogy megismerhessék egymást a VIP csoport tagjai. Azon csoport tagjai, akik minden évben egyszer-egyszer megkerülik kedvenc tavukat. Akik még eddig nem kerülték meg a Balatont, azoknak lesz igazán nagy kihívás a futam.

Jó szelet kíván minden résztvevőnek a Rendezőség.


www.szelrozsa.info