Július 14-én rajtol a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj

Kezdődik a visszaszámlálás, a csapatok lázasan készülődnek, a Magyar Vitorlás Szövetség folyamatosan dolgozik az évad legnagyobb és legismertebb vitorlás eseményének előkészítésén. Idén július 14-én rajtol a Kékszalag mezőnye, amelynek az Erste Bank jóvoltából már névadó támogatója is van: az Erste World, a bank kiemelt, prémium szegmense.

Ezúton elindítjuk előzetes hírszolgálatunkat, amelynek célja, hogy hasznos információkkal szolgáljon a versenyről és a hozzá kapcsolódó eseményekről, s egyúttal lehetőséget adjunk támogatóinknak is a bemutatkozásra.

A Kékszalag idén sem csak egy vitorlásverseny, hanem több mint egy hétig tartó eseménysorozat lesz, amelyet a helyszín, Balatonfüred városa kapcsol össze.

A 48. Kékszalag névadó támogatója az Erste Bank új szolgáltatása, az Erste World. Nem egyszerűen támogatásról beszélünk, hanem arról, hogy az Erste World világa éppen olyan, mint amit a vitorlázás is képvisel. Az együttműködés alapja, hogy a Kékszalag és az Erste World alapvető értékei megegyeznek: az emberi teljesítmény, a tradíciók és a modern technika elengedhetetlen feltételei a növekedésnek.

„Az Erste World büszkén támogat egy olyan vitorlás versenyt, amely évről évre feltárja a Balaton értékes világát. Aki vitorlázik újra és újra felfedezi a Balaton értékeit. Az Erste World-nek ezt jelenti a Kékszalag.”

Néhány szó a programról: A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtját megelőző szombaton lesz a Fehér Szalag, amely sok hajó számára egyfajta felkészülési verseny – amelyben „csak” a keleti medencét kell körbevitorlázni.

A Kékszalagot megelőző szerdán Kékpántlika, távolsági vitorlásverseny utánpótlás-versenyzőknek, kishajókkal. Maga a Kékszalag csütörtökön 9 órakor rajtol majd, és az elsőket – ha az időjárás kedvez – késő délután, kora este látjuk újra a célban. Addig sem kell majd unatkoznia a nézőknek: rengeteg látványosság és program várja őket Balatonfüreden, amelyekről a

http://www.kekszalag.hu/esemenyek

oldalon lehet tájékozódni.

Sokak számára persze nem az első hely megszerzése a fontos, hanem a kihívás, a próbatétel, amely után jóleső érzéssel elmondhatják, hogy sikerült körbevitorlázniuk a Balatont. A versenyt záró utcabálra és az azt megelőző eredményhirdetésre őket is várjuk, mint ahogyan mindenkit, aki szereti a vitorlázást, a sportteljesítményeket és a Balatont.



A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a mintegy hatszáz hajóból álló mezőnynek. A versenyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A Balaton jellemzően komoly próbára teszi valamennyiüket, hiszen a Kékszalag teljesítése önmagában is komoly sportteljesítmény. Az idei 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja 2016. július 14-én, csütörtökön 9.00 órakor lesz Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 16-án 18.00 órától kerül sor.

A Kékszalag és a 2Szalag katamarán regatta névadó támogatója az Erste Bank új, kiemelt prémium szegmense, az Erste World.

A Fehér Szalag névadó támogatója a GeneralCom.



Főtámogató az Audi – amely egyben az Audi Ultra Cup sebességi verseny névadó támogatója is – és Balatonfüred Város Önkormányzata. A Magyar Vitorlás Szövetség időmérő partnere a Seiko. A Kékszalag hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

További támogatók: ledvilag.hu, Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft., Generali Biztosító Zrt., Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika.

Médiapartnerek: DigiSport, Világjáró – First Class.

Az MVSz együttműködő partnere a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a Novofer Zrt.

A Kékszalag támogatja a következő alapítványokat: Hospice Alapítvány, Lárifári Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület.


Fotó: Szekeres, Szántó, Cserta