Augusztus 19-20-án a Keszthelyi Yacht Club 2015 után második alkalommal rendezte meg az Agrolog kupát

19-én került sor a az időmérő futamra, mely eltér a szokásos versenyektől:

12-16 óra között lehet elrajtolni 3 alkalommal a Balatonmáriafürdői kikötő előtti rajtvonalon, tetszőleges időben. Befutó pedig a KYC kikötője előtti célvonal, ahova legkésőbb 17:30-ra kell beérni. Így lényegében 4 óra áll rendelkezésre, hogy akár 3-szor nekifutva mindenki a megfelelő időt, szelet válassza ki, hogy „rekord”időt fusson a Mária –Keszthely szakaszon.

Természetesen nagy a szerencse, tapasztalat, időjárás ismeret jelentősége a jó választásban.

12-kor még nagyon kicsi keleti szél lengedezett, de egy zivatar miatt ez leállt, s 12:30 körül nyugatira váltott, majd kiterjedt az öbölre és megerősödött, elég jó szél kerekedett csúnya felhőkkel. Aki ezt az időpontot választotta járt jól, mert a szél csak alig egy órát fújt, ereje gyengült és végül leállt. A jó időben rajtolók még jó szélben futottak be, a többieknek a végére már csak alig maradt. Persze volt, aki kivárta ( vagy addigra ért a rajthoz) a 16:00 órát és nekik már ismét egy kellemes keleti fújt. Összegezve egy érdekes, nehezen kiszámítható verseny volt. A Lisa 2015-ös idejét sikerült megdönteni közel 11 perccel egy 49-esnek.


Eredmények

Agrolog kupa 2. nap ( pálya + túra futam)

20-án a kiírásnak megfelelően egy pálya és egy túrafutam várt a versenyzőkre.

A rajt osztályonként( YS-III-II-I) 10 perc eltolással történt, hogy a 2. rajt előtt ne kelljen sokat várni a gyorsabb hajóknak. A szél nem volt túl kegyes, gyenge, néha leálló fuvallat borzolta többnyire csak az idegeket, nem a hajunk. De minden rajtoló hajó teljesítette a háromszög pályát.. A 2. futam rajtját a rendező egy parti halasztással tolta el, mert csak tükör víz maradt. Délután megjött ismét a gyenge keleti és 14:50-kor elrajtolt egyben a mezőny a túrafutamon. Itt sem maradtak el a helycserék a kiszámíthatatlan szélcsíkok miatt, de ez tette izgalmasabbá a versenyzést..

A befutó után a szokásos vacsora, eredményhirdetés zárta a napot. Köszönjük mindenkinek a szereplést, rendezést a támogatást! Jövőre ismét aug. 19-20-án!


Eredmények