Az augusztus 20-ai hétvégén került megrendezésre a Szent István Vitorlázónapok és Szörfverseny.

Az idei évben a verseny „szörfös része” a 34. kiadását élte meg. Igaz, az elmúlt néhány évben voltak szervezésbeli hullámvölgyek, de idén újult erővel, új helyen egy részben új stáb lépett a szervezés rögös útjára. A verseny alapító atyái, ahogy annak lennie kell, szépen lassan átadják a szervezés gyeplőjét a következő generációnak, amit a fiatalok ezúton is köszönnek.



A verseny helyszínéül a balatonfűzfői szörfös zagykazetta közvetlen szomszédságában lévő terület szolgált, amit a Balatonfűzfői Vízisport Centrum kezel. Természetesen a jó szomszédsági viszonyt ápolva a szörfös beach-et is használhattuk, amit utólag is megköszönünk a területet gondozó szörfklubnak. Tehát a szörfösök itt, míg a hajók egy része pedig a Marina-Fűzfő-ben állt, amit köszönünk a kikötő vezetőségének.



Az augusztus 20-ai hétvégén versenyt rendezni jó, mert általában jön front…vagy nem. Már a hét elejétől fogva az időjárással foglalkozók ígérték az északi szelet hozó hidegfrontot, ami azért némi optimizmusra adott okot.

Ma már tudjuk, hogy a front igazán vasárnap este/hétfőn hajnalban jött meg. A vitorlás hajóknak (15ös jollék és YS-ban indulók) azért négy futamot sikerült összehozni a pénteki és a szombati napokon, míg a szörfösöknek alapvetően a vasárnap sikerült a futamok többségét megrendezni. A verseny amúgy nekik egyben az Országos Bajnokság 5. fordulója is volt.



A vitorlás- és a szörfverseny díjazottainak gratulálunk, míg a többi résztvevőnek köszönjük, hogy eljöttek. Természetesen köszönet illeti a szponzorokat is és a számos lelkes segítőt is!

Bízunk benne, hogy jövőre ugyanitt ugyanekkor fogunk találkozni.


Pár mondat a rendező klubról:


A Balatonfűzfői Vízisport Centrum egy friss klub, ami kifejezetten jolle – és szabadidős vitorlázásra, illetve egyéb vízi sporttevékenység művelésére jött létre…szóval bármi olyan eszköz, ami kézzel sóján legurítható. Persze számos egyéb cél is van, amit a klub kitűzött maga elé, illetve melyeket a klub alapszabályában rögzítettünk.

Természetesen a balatonfűzfői önkormányzattal való együttműködés nélkül nem lehetett volna elkezdeni működésünket, hiszen nem lenne terület sem, ahol kibontakozhatna a klubélet.

Belénk vetett bizalmukat ezúton is köszönjük!



Tervek és elképzelések vannak bőven, mint pl. egy funkcionális klubház/helység kialakítása, illetve egy területrendezés a sporteszközök (jollék/svertes hajók/katamaránok stb.) tárolásához.

A klubházról már készültek látványtervek, amelyek a fűzfői strandon már meglévő szolgáltató egységekkel (büfék) harmonizálnak.



A képen részben látható sétány amúgy időközben elkészült, amin érdemes végigsétálni.