Még nem késő nevezni a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra, amit október elején rendeznek az Adrián Elan 350-es vitorlásokkal!

A sikeresen szereplő csapatok többek között automata mentőmellényeket, hajós késeket és vitorlás kesztyűket nyerhetnek a kupák mellé.

A versenykiírás megjelenését követő 48 órán befutott az első nevezés a 2016-os MTNB-re, Czap Zoltán és összeszokott tengeri csapata 2013 és 2015 után idén is csatába száll a bajnoki címért. Eddigi legjobb eredményük két ezüstérem volt, ezzel potenciális ellenfelei lehetnek Sopiéknak. Soponyai Géza Nau370-es versenyzőkből összeállított legénysége már többször bizonyított az Adrián, idén második helyen végeztek az SBC-n. Andorka Rudolfék nevezése is beérkezett, a Sailing Mania tavaly végig éremesélyesként állt rajthoz és a negyedik helyen zárta az MTNB-t. Az Alcufer-SKC Team Soproni Gyulával és Tuss Miklóssal számos sikeres szereplés után idén ott lesz a mezőnyben, aktuális csapatösszeállításukat hamarosan megismerjük. A 2015-ös hazai 25-ös jolle bajnok Lacsny Gergely is beszáll a küzdelembe a Klaszik csapattal, valamint a szintén uszonyos hajókkal versenyző Jolle Team nevezése is beérkezett, kormányosuk Galambos Zoltán. A Regnum Sailing Team élére a Balatonon X-35-tel versenyző Bárdos Mihály állt, Czégai Péter ezúttal Milbich András nevével fémjelzett Jedi Business Melges 24-es csapat kormányosaként érkezik az MTNB-re. Újvári Gábor új csapatnévvel, de régi tagokkal áll rajthoz, a RET Sailing Team tavaly Hatoscsatorna névvel lett hatodik.

Még várják csapatok és egyének jelentkezését, akik szeretnének részt venni az MTNB-n gyorsan jelezzék indulási szándékukat, mert az elérhető Elan 350-esek száma kötött. Első alkalommal szerepel ez a típus az Tengeri Bajnokságon, ami pillanatnyilag a legsportosabb egységes charter flotta a horvát tengeren. 2012-es gyártású, háromkabinos 11,5 méter hosszú hajó 198,4 négyzetméter vitorlázattal rendelkezik (nagyvitorla, genua, spinakker), merülése 2,3 méter, befogadó képessége maximum nyolc fő (6+2). A program a hajóátvétellel kezdődik, majd lesz egy teljes nap szabadedzés. A távolsági futamokat a Kornáti-szigetek között, a Murter tengeren és a Pasman-csatorna szigetei között rendezik október 10. és 15. között. Gasztronómiai élményekkel is gazdagodnak a csapatok, október 9-én a verseny megnyitóján a Marina Kornati konyhája készíti el a vacsorát, 12-én a Hramina Marina íz világát élvezhetik, a díjkiosztó gálavacsorája ismét Biogradban lesz 14-én.

Nevezés és részletes információ:

www.tengeribajnoksag.hu