Úgy vagyok vele, hogy termetemnél fogva nem sok bizalommal vagyok a jég iránt.

Az biztos, hogy nem én vagyok az első aki a jégre merészkedik. Hétvégén persze már nyugodt lélekkel megtámadhattam a 30 cm vastag jeget.Érdemes is volt hiszen Balatonlellén nagy felhajtás igérkezett.
Na, ezek nem gabonakörök

Durrant is nagyot a dolog. Már az előző héten felkapta a média a BL YachtClub mellett vágott jégkörhintát, ami tulajdonképpen egy a jégbe vágott 15 m átmérőjű kör, melynek a pörgését egy csónakmotor biztosította. Ezen a hét végén – köszönhetöen a médiának – jó nagy lett az érdeklődés. Ezt jégbár fejelte még meg, ahol jégpohárból is lehetett akár fogyasztani a jég közepén. Valamint egy kíváló jégszobrász csapat egy gumikacsa úszóövet faragott a jégből…
Volt tömeg

Rettenetes mennyiségű ember volt kíváncsi a jégkörhintára, amit a szervezők úgy vágtak ki, hogy kellően sekély víz legyen alatta, bármiféle balesetek elkerülése végett. Azon kívűl még egy moderátor és jó pár ember vigyázott a rengeteg emberre aki a jégkörhinta közelében vagy rajta tartozkodott.Lényeg, hogy igazi nyári csúcsforgalom alakult ki így tél közepén. Egyedül jégvitorlázni nem lehetett szél hiányában.


Fotó: Tóth Balázs, Beliczay Péter