A Balatoni Évadnyitó legnépesebb osztálya a NAU330

Az elmúlt hétvégén megrendezett MVSz Balatoni Nagyhajós Évadnyitó – T-Systems Nagydíj a Nautic 330-as osztály első ranglista versenye volt. A korábbi években a Nautic 311-es típussal együtt versenyző Nautic 330-as egységek az idei szezonban már önálló osztályként vesznek részt a nagyhajós versenyeken. Ebből a típusból több, mint 40 hajó készült, az egységek jelentős része aktívan versenyez.Az elmúlt hétvégi balatonfüredi évadnyitó versenyen is bizonyított a Nautic 330 csapat: 13 egység állt rajthoz. A változatos versenyt Molnár Barna kormányzásával a Don Rosé nyerte, míg második helyen a Menta, harmadikként pedig a Cosinus futott be.

Az év eleji megalakulásakor az új osztály Soponyai Gézát, a típus gyártóját, örökös tiszteletbeli taggá választotta, míg az osztálykapitányi feladatokkal Böjte Richárdot bízta meg. Az osztály titkárának Erhardt Pétert valasztották, míg a Technikai Bizottságot Bakos György és Szénási Zsolt alkotja. Az idei évben 10 ranglista verseny került az osztály naptárjába, köztük az augusztus végi Nautic Fesztivál; a NAU 311, 330 és 370 osztályok számára rendezendő balatonföldvári Magyar Bajnokság II.„Számítunk a NAU330-as egységek aktív részvételére a teljes szezonban. Fontos számunkra, hogy továbbra is egy sportszerűen versenyző, népes csapat legyünk a vízen. A külön osztályban történő értékelés a játékot átláthatóbbá teszi számunkra, így remélem, hogy több egység kap majd kedvet a részvételhez. Ami azonban a létszámnál is fontosabb, hogy egy jó baráti közösséget is építsünk. Meggyőződésem, hogy ez a sikeres osztályok kulcsa.”, mondta Böjte Richárd osztálykapitány.

Az osztály következő ranglista versenye a TVSK legendás Pünkösdi Regattája. A június 3-án Balatonföldvárról rajtoló versenyre ismét sok NAU330 egységet várnak.


További információ:


Böjte Richárd

Osztálykapitány

bojte.richard@carion.hu

Erhardt Péter

Osztálytitkár

perhardt@gmail.com