A szokásos időpontban az iskolai évzárók utáni hétvégén lezajlott a III. BMVI Kupa Balatonmáriafürdőn. Idén négy egyesület összefogásaként az első állomása volt az I. RS Feva & O’pen Bic Kupának ez a verseny. Ebben a sorozatban mutatja meg magát Magyarországon először az Európában már népszerű O’pen Bic hajóosztály. Nem titkolt célja az osztálynak, hogy 2019-re kivívja az MVSz ranglista státuszt. A hajóosztály bemutatkozására tökéletes helyszín volt Balatonmáriafürdő, hiszen a helyi egyesületben nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében.

 

Az időjárás nem fukarkodott a széllel a három nap alatt. Pénteken a próbafutam idejében Igali Csilla versenyrendező az edzőkkel egyetértésben a gyerekeket a parton tartotta. Ezt követően szombaton egy kisebb várakozás után előbb az RS Fevák merészkedtek a pályára majd az O’pen Bic-ek is kimentek. A gyerekek szuperül helyt álltak és a nagy szél ellenére igyekeztek teljesíteni a pályát. A futamokat követően egy vacsorával látták vendégül a helyiek az ábrahámhegyi és fonyódi csapatokat.

 

Vasárnapra a szél egy kicsit alábbhagyott és reggel az előzetesen kihirdetett időpontban kezdetét vette a verseny. Az első futamot követően a szél szinte teljesen leállt és szünet következett. A várakozásban kimerült O’pen Bic számára úgy döntött a rendezőség, hogy nem bonyolít több futamot, de a Fevások még két megmérettetést teljesítettek.

 

 

A futamok és a verseny végeztével a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskola új vízitelepén következett a díjátadó, ahol mindenki megkapta a jól megérdemelt ”össztapsát”. Az I. RS Feva & O’pen Bic Kupa a következő héten folytatódik Keszthelyen, majd augusztusban Fonyódon és szeptemberben zárul Ábrahámhegyen.

Köszönet a szponzorainknak, akik nélkül a verseny nem valósult volna meg: Aegon Biztosító, Garai Szikvíz, Port Burger, Balatonmáriafürdő Önkormányzata, 3B Turisztikai Egyesület, Magyar Vitorlás Szövetség, Hullám Villa, Erzsébet Sörház.