A hétvégén rendezte a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség a Fertő tavon az Decathlon Kupa Optimist Ranglistaverseny elnevezésű regattát. A megmérettetésen rekordszámú nevezés érkezett, összesen 123 versenyző sorakozott fel a rajtvonalon. A fertői vitorlázók mellett képviseltette magát a teljes hazai élvonal, de nevezett versenyző Szlovákiából, sőt Dániából is.
Első nap élénk de teljesen ideális északi szélben zajlott a verseny, ahol három futamot bonyolítottak le. A rendezés érdekessége volt, hogy az MTVA sportcsatornája 3 alkalommal is élőben jelentkezett a vízről.

A második napon kissé megtréfálta a szervezőket az előrejelzés, mivel a várt szél elmaradt. Este ugyan érkezett egy front, ami ígéretesnek tűnt de sajnos futamot nem lehetett benne rendezni.
A harmadik napon ismét a vitorlázók számára oly kedves arcát mutatta a tó és újra kedvező, északi széllel sikerült kiszolgálni a versenyzőket.

 

A hétvége azért is különleges volt, hiszen ez a rendezvény minden idők legnagyobb versenyeként vonul be a Fertő tavi vitorlázás történetébe, az egy hajóosztályban indulók számát tekintve.

 

Külön Öröm számunkra, hogy a népes mezőnyben a hazai csapat 17 versenyzővel képviseltette magát, akik közül kiemelkedik Jandl Rómeó fiú serdülő kategóriában 2., Völler Hanna lány ifjúsági kategóriában elért 6. helyezése.

 

Eredmények:
Fiú ifjúsági: 1. Szabó Roni Oszkár (EGIS), 2. Tóth Attila (SVE), Benyó Máté (THE)
Fiú serdülő: 1. Kis-Szölgyémi Soma (Kereked), Jandl Rómeó (SÉP), Héder Benedek (SVE)
Lány ifjúsági: Cara Chiara Lisa (BYC), Kálmán Kornélia (Balaton YC), Lacza Boróka (Kereked)
Lány serdülő: Fehér Boróka (Balaton YC), Lackó Sára (BYC), Bodnár Hanna (BY)