Az idei év első európai Világ Kupa versenyén, a Trofeo Princesa Sofía Iberostar-on népes magyar csapat vett részt. Álljon itt egy összefoglaló a versenyzők néhány saját Facebook bejegyzésével.

 

Berecz Zsombor 4. helyen végzett Finn osztályban 86 indulóból.

Az idei év első európai Világ Kupa versenyén népes magyar csapat vett részt. Trofeo Princesa Sofía Iberostar után, íme a hazaiak eredménye.

 

Véget ért a Trofeo Princesa Sofía Iberostar verseny! 4. helyen végeztem, amivel elégedett vagyok! Nekem a világbajnokság óta ez volt az első nagy versenyem és érezhető volt, hogy kicsit rozsdásak voltak a csapágyak! Bőven hagytam pontokat a futamok alatt! Köszönöm a támogatást mindenkinek és tovább küzdünk a kitűzött célokért!

 

 

Érdi Mári 34. lett Laser Radial osztályban 118 indulóból

 

Mondjuk azt, hogy nem érdemeltem meg az ötös rajtszámot ezen a héten… 3 sárgalap és regeteg hiba. Nagyon motivált vagyok, hogy keményen dolgozzak a következő hetekben!

 

 

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 18. helyen végzett 470 osztályban 73 indulóból.

 

Hazaértünk Palmaról, ahol az elmúlt 3 hétben edzettünk és részt vettünk az első nagy európai versenyen a Trofeo Princesa Sofía Iberostar-on
18 helyen végeztünk. Nem ez volt a legjobb hetünk, meg is fütyültek minket, amire rég volt példa…
Összességében azért rossznak sem mondható az eredmény, tekintve, hogy a 2018-as világbajnok és világbajnoki 2. helyezett egyaránt mögöttünk végzett, a junior EB győztes csapat pedig csak az ezüst csoportig jutott. Úgy érezzük szépen javul a sebesség, gyorsak vagyunk és sokkal többet tudunk ennél… Keményen kell dolgozni, hogy a jövőben a rossz hetek eredményei is minél jobbak legyenek, mert az már a Miami Világkupán kiderült, hogy ha jó hetünk van, akkor akár a dobogóért is küzdhetünk. Most 5 nap szünet itthon és irány Genova, ahol a következő világkupa forduló vár ránk!

 

 

Virág Flóra és Molnár Dávid 54. helyen végzett Nacra 17 hajóosztályban 59 indulóból

 

Túl vagyunk az első idei versenyünkön, ami nagyon nehéz volt, de sokat tanultunk belőle.
Krajcban a sebességünk jó volt, azonban a hátszelezés hullámos vízen nem megy még, mindig ott estünk vissza.
Csütörtöki nap kedvezett a legjobban nekünk, mikor nem volt hullámzás és 15-18 csomós szél fújt, ekkor sikerült egy 6. helyezést elérnünk.
A rajtjainkon is van mint javítani, ehhez sok versenyzés kell és edzés több csapattal összeállva.

 

 

Vadnai Jonatán 31. míg Vadnai Benjámin 35. lett Laser hajóosztályban 187 indulóból

 

 

Gádorfalvi Áron 19. míg Sánta Bence 28. helyen végzett férfi RS:X osztályban 58 indulóból.

 

 

Cholnoky Sára 14 helyen végzett női RS:X osztályban 49 indulóból.