Egy hajó haváriája mindig megrázó.

 

Május 26-án  a hajnali órában  a Baltic 130 típusú karbon szupergép, a My Song, úton a Karib-tengerről a Ibizára, a vízbe zuhant a Brattinsborg nevű, 138 méteres szállítóhajóról a Földközi-tengeren. A szállító cég elrendelte a baleset körülményeinek teljes körű kivizsgálását valamint a hajó rendbehozatalát.

 

Az első visszajelzések szerint a hajó saját tartó bölcsője omlott össze, amit a legénység szerelt össze a szállításhoz – ez biztosította az ilyen utakon a hajó fix helyzetét a szállítóhajó fedélzetén. A My Song innen került a tengerbe. A kiszivárgott képek szerint a hajó félig elsüllyedt a baleset következményeképpen.  Az eddigi információk szerint a My Song mentése még folyamatban volt ma, kedd reggel.

 

 

A My Song 2016-ban került vízre a Reichel / Pugh Yacht Design tervezésében. 56 méteres csöppnyi árbóca csupán 35 cm-rel hosszabb, mint a három 75-ös (Nemere II, Sirocco, Lillafüred) együttesen. 105 tonna vízkiszorítása és ezen belül 36 tonnás liftkeelje van. North vitorlákkal szerelték és 30 csomót is tud. 2017-ben Yacht of The Year díjat nyert. a 2018-as RORC Transatlantic Race-en új egytestű  sebességrekordot állított fel.

A házigazda hajójaként részt vett volna Ibizán,  a Loro Piana Superyacht Regattán június 3 és 8 között. Ezt a versenyt tavaly megnyerte.