A Mirabaud Yacht Racing Image egy évente megrendezett fotóverseny és -kiállítás. Célja az év legjobb vitorlás versenyfotójának “megtalálása” – azé a fotóé, amely a legkifejezőbben láttatja a vitorlázást mint versenysportot.

 

A versenyen vitorlás versenyt fényképező, professzionális fotográfusok indulhatnak a világ minden tájáról. Három díjat osztanak ki:

 

A fődíj a Mirabaud Yacht Racing Image , melyet nemzetközi vitorlás szakértők csoportja és a fotográfia iparág képviselői ítélnek oda.

 

A Yacht Racing Forum Award nyertesét a World Sailing éves konferenciájának 700 delegáltja és a Yacht Racing Forum 300 küldöttje válassza ki. A 20 legjobb kép kiállításra kerül mindkét konferencián.

 

A “Nyilvános Díjat” pedig internetes szavazás útján ítélik oda. Ez voltaképpen egy közönségdíj, melynek célja a fotósok jelenlétének erősítése és a tartalmak általános értéknövelése a közösségi hálón. A fotósokat arra ösztönzi, hogy osszák meg és népszerűsítsék fotóikat. Ez a díj a fotó minőségén túl a fotós és műve támogatottságát is értékeli.

 

Természetesen idén is ott vannak a  magyar fotósok:

 

 

Török Brigi

 

Szűcs Balázs

 

Szűcs Ábel

 

Cserta Gábor