Kedves Barátok!

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Beliczay Péter vagy ahogy a legtöbben ismerik Belo, 2020 Január 24-én hosszú betegség után elvitorlázott a túlvilágra.

 

Búcsúztatója a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában lesz Február 21-én 14.30-kor, majd utolsó hajós útjára Balatonfüreden kísérhetjük el Február 23-án 11 órakor a Szöviből.

 

Kérünk benneteket, hogy koszorúkat ne hozzatok. A ravatalozóhoz vagy Füredre csak 1 szál virágot, vagy egy kézzel készített környezetkímélő kishajót hozzatok, amit útnak ereszthettek szeretett tavunkon. Tisztelettel kérjük a szertartás utáni részvétnyilvánítás mellőzését.

 

Belo a siófoki Vízügyben kezdett vitorlázni egész kis gyerek korában. Több évig Cadetozott, amiben 2 Magyar Bajnoki címet is szerzett, majd ült át Kalózba, amiben hazai és nemzetközi szinten is sokáig az élmezőnyben szerepelt. Kalózos pályafutása alatt igazolt át Balatonfüredre a MAFC-ba, majd ült át Finnbe és igazolt az Alba Regiába. Számos nagyhajós osztályban versenyzett, legtöbbet Sudár Regatta osztályban, eleinte családjával, majd később több más baráttal is. Sudár Sport, J24, 8MOD osztályokban is rengeteget versenyzett és többször állhatott a bajnoki dobogón. Élete volt a vitorlázás, ha valamibe vagy valakibe látott fantáziát, szívét-lelkét beletette, hogy létrehozzon valami jót és minden követ megmozgatott a jó ügy érdekében. Önzetlenül segített mindenkinek amennyire csak erejéből tellett, olykor még azon túl is.

 

Közösségépítő ereje óriási volt, mindig jól össze tudta kovácsolni az embereket. Ő virágoztatta fel itthon a modellvitorlázást is, rengeteg versenyt, bajnokságot és két világversenyt is rendezett-szervezett itthon. Ő fedezte fel a Micro Magic osztályban is a lehetőséget, ami az egyik legnépszerűbb osztály volt és aminek 2010-ben Európa-bajnokságot is tudott itthon rendezni. De nem ez volt az egyetlen esemény, aminek szervezésében részt vett. A hazai Finn-dingi bajnokságok, melyre a 90-es évek végén rengeteg külföldi érkezett, a 2006-os Finn Masters VB és még számos esemény, amelyet felsorolni is nehéz. Ezen események nem csak a vízen, de a parton is kiemelkedő színvonalú programokkal rendelkeztek. Rengeteg gyerekkel szerettette meg a vitorlázást nagyon rég óta, könnyen alakított ki jó kapcsolatot bárkivel, akit vonzott egy kicsit is a vitorlázás, a Balaton vagy mindkettő.

Nagyon jól ismerte és szerette a Balatont, minden kikötőben voltak barátai és nagyon jól ismerte a balatoni szeleket is. Rengeteg páya- és túraversenyen vett részt, többször szerepelt Kékszalagon is a dobogón különböző osztályokban. Az egyszemélyes Balaton-kerülőt is többször teljesítette különböző hajókkal, egyszer a 2. helyen sikerült végeznie.

2012-ben új kihívást talált és átkelt az Atlanti-óceánon, St. Maartenből egészen Horvátországig számos szigetet és országot érintve.

 

Több vitorlás szaküzletben dolgozott, de a számítógépes világ iránti érdeklődése is nagy hatással volt rá, informatikai rendszergazdaként több helyen is munkálkodott, majd 2001-ben megalapította a Sailing.hu-t, ami az egyik legnagyobb online vitorlás magazinná nőtte ki magát itthon és születésekor úttörő szerepe volt aminek nyomán mára már számos ilyen magazin létezik.

 

Két lánya született, Réka és Sára, akikkel bár nem tudott sok időt lenni, de szoros kapocs fűzi össze őket. Az utóbbi években párjával, Szilvivel is rengeteget vitorlázott, versenyzett. Szilvi végig kitartott Péter mellett, hosszú betegsége során rengeteg áldozatot vállalva ápolta, támogatta az utolsó órájáig. Szeretve volt és lesz is.

 

Jó lelkű ember volt, kinek erkölcsi értékrendje példaértékű. Sokat tanulhatnánk még tőle.

 

Jó szelet Belo az égi vizeken!