Aktív Balaton Turisztikai Klaszter heti programajánlója….



2013.július 1 – augusztus 31 – Reneszánsz vígasságok – Kinizsi vár

• A Kinizsi várban júliustól augusztusig minden nap középkori csatákat és lovagi tornákat idéző bemutatókat tekinthetnek meg a látogatók. Figyeld meg hogyan kell legyőzni az ellenséget!



2013.július 3 – július 6 – Térzene fesztivál – Balatonföldvár

• A Térzene Fesztiválon minden este élő zenére bulizhatnak a szórakozni vágyók. A jó hangulatról a környék legjobb zenekarai gondoskodnak.



2013. július 4- augusztus 22 – Jazz Fiesta – Balatongyörök

• A Jazz Fiesta hagyományosnak számító nyári jazzünnep Balatongyörökön, ahol minden csütörtökön koncertekkel kényeztetik a zenére éhes közönséget!



2013. július 5-7 – GHYMES Fesztivál – Hegymagas

• Július első hétvégéjén ismét Ghymes Fesztivál! A Balaton északi partjának kedvelt turistacélpontjain elhelyezkedő vidékén idén 8. alkalommal kerül megrendezésre az összművészeti fesztivál.



2013.július 5-21 – Almádi napok – Balatonalmádi

• 2013. július 5. és 21. között színes kulturális programokkal várják a Balatonalmádira látogatókat és helyieket a Városház téren.



2013.július 5-7 – III. VONYARCVASHEGYI KÉZMŰVES SÖRFESZTIVÁL – Vonyarvashegy

• Kóstoljátok végig a magyar kézműves söripar remekeit péntektől vasárnapig Vonyarcvashegyen, a Balaton északi partján! A magyar kézműves söripar remekeit kóstolhatják meg a Vonyarcvashegyre látogatók július 5-7. között. A háromnapos programon hazai serfőzdék verik csapra hordóikat. A vendégeknek a házi sörök mellé finom ételeket kínálnak, a színpadon pedig esténként koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt. A III. Vonyarcvashegyi Kézműves Sörfesztivál pavilonjait idén a Kossuth utcában állítják fel, ahol kirakodóvásár is várja a látogatókat.



2013. július 5 – augusztus 25 – Tihanyi Szabadtéri Játékok – Tihany

•  Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai és koncertjei július 5-től augusztus 25-ig minden pénteken és szombaton láthatók.



2013. július 6- Balatonátúszás – Révfülöp

• A 2013. évi Balaton-átúszás hagyományosan a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezik.

Táv: 5200 méter

Jelentkezés helye: Révfülöp, labdarúgópálya



2013. július 6-12 – Laser 4.7 világ és Európa bajnokság – Balatonfüred

• A Balaton Laser Worlds 2013 majd egy hónapos rendezvénysorozat a világ egyik legrangosabb és legnépesebb vitorlás versenye lesz a 2013-as szezonban, mely nagyságrendű versenyt hazánk korábban még soha nem rendezett. Ennek keretén belül kerül megrendezésre a Laser 4.7 világ- és Európa-bajnokság is Balatonfüreden.



2013. július 6- augusztus 25 – Mozdulj Balaton- Balaton menti városok

• Ha szeretnél a nyáron a Balaton-parton sportolni, akkor a Mozdulj Balaton! fesztiválon a helyed.