Az Audi Kupa Nagyhajós OB I. a vége felé jár. Olvassanak egy kis hivatalos és nem hivatalos álláspontot. Valamint tekintsék meg az eredményeket.

Eredmények az utolsó nap elött:


A pálya


B pálya


C pálya



HIVATALOSAN

Erős szél fújt az Audi Kupa harmadik versenynapján.

Az időjárás nem túl kegyes az idei Nagyhajós Bajnoksághoz. Szombaton halasztást kellett elrendelni, mert a gyenge szél miatt nem lehetett elrajtoltatni a mezőnyt. Hétfőn a változó irányú és erejű szél volt a jellemző illetve az estére beigért vihar miatt 17 óráig be kellett fejezni a futamokat.

Kedden minden pályán a maximálisan engedélyezett futamokat szerették volna megrendezni, de az erős szélre való tekintettel, biztonsági okokból az „A”, „B” és „C” pálya versenyrendezői csak késő délután tudtak futamot rendezni. Az „A” pályán így a versenyrendező a J24-es hajóosztálynak két futamot lőtt el, a Nautic és a Elliott 770-es osztályoknak egyet. A „B” illetve a „C” pályán egy-egy futam került megrendezésre.

A keddi napon az „A” és a „C” pályán jelentettek be óvást. Mindkét esetben a versenyrendező hivatalból óvott ki két hajót, a mentőmellény viselésének elmulasztása miatt.

Szerdán zárónapjához érkezik az Audi Kupa. Az „A” pálya versenyrendezője három futam megrendezését tervezi, a „B” és a „C” pályákon egy futam ellövését lett.



NEM HIVATALOSAN

Valójában azt hiszem, hogy az időjárás kegyéből maradt az utolsó napra egy futam. Simán második futamot is meg lehetett volna rendezni a mai nap, és nincs szükség kapkodásra, rohanásra. Bár félő volt, hogy ha leáll a tegnap esti vihar maradéka, akkor nem lesz szél, de az ÉNY visszatért és időnként 28 csomóval fújva egy jó erősszeles futamot sikerült futni. Holnap marad még némi tennivaló, de a szél reméljük segítségünkre lesz, mint eddig.