Ahogy az előzetes esélylatolgatások alapján sejthető volt, az Alegre (GBR) magabiztosan halad az élen a regatta második napján. Józsa Marci és csapata a reggelt a hatodik-hetedik helyen kezdte, de alkonyatkor már a harmadik helyért harcolt.

Az első nap éjszakáján az Alegre (GBR) 11csomós sebessége révén növelte előnyét az őt üldöző DSK Pioneer Investment (ITA) előtt. A második nap reggelére az időjárási viszonyok komoly taktikai döntések elé állították a versenyzőket. A part mellett igen gyenge szelet jelzett a meteorológia, 5-7 csomós fuvallatot, északkelet felől. Capri megkerülését követően dönteni kellett, hogy az offshore breez lesz a vonzóbb, vagy várakoznak a see breez-re.  A délután folyamán az élmezőnynek már elérhető közelségbe került a vulkáni sziget Stromboli. Az élen haladó Alegre ekkor már 17 csomós sebességet is tudott produkálni, persze ebben segítségére volt a felhúzott code zero vitorla is. A rendezők folyamatosan érdeklődnek a hajók fedélzetén tartózkodó kormányosoktól, taktikusoktól, hogy is látják pillanatnyi helyzetüket. Természetes, hogy a Wild Joe fedélzetéről Józsa Márton skipper jelentkezett be.

Marci bevallotta, hogy a tisztán magyar legénysége mellett, – ami nem egy esetben olimpiai hajóosztályok versenyzőiből került kiválasztásra – egy komoly offshore tapasztalattal bíró ausztrál legény Bret Perry (BíPí, ahogy a srácok a fedélzeten hívják) is segíti őket az eredményes szereplésben.  Marci utalt arra is a rövid beszélgetés során, hogy bizony nagyon bízik abban, hogy még előrébb is lesznek a verseny során, hiszen egy egész éves felkészülési programot teljesítenek, aminek be kell érjen a gyümölcse. (persze főleg a befutóban)

Az aktuális esti 22 órás helyzet szerint – mely a verseny hivatalos oldalán folyamatosan nyomon követető – a Wild Joe a harmadik helyért közvetlen közelből csatázik a Stig és a @Robas csapataival.

A versenyzőink ideális szélviszonyok közepette hamarosan elérik a Stromboli vulkánt, mely 100.000 éve született, és egyike a föld legaktívabb vulkánjainak.

INFO:

www.wildjoesailing.com