Zajlik az élet az olimpiára készülők házatáján. Lassan az egész hazai élmezőny Cascaisban edz. A Magyar Finn Válogatott is elkezdte felkészülését a jövő évi Világbajnokságra a portugál városban..

A 470-esek után egy héttel mi is a a jövő évi VB helyszínre érkeztünk. Majthényi Zsombor eddző vezetésével a csapat a következő: Beliczay Márton, Pallay Tibor, Pál Gaszton. Az utazás, mint ahogy vártuk nem volt rövid. Máskor a Garda is olyan messze van. Most, amikor 2300km után annyit mondtunk, hogy „csak” 900 km van hátra, elmosolyodtunk, hiszen ez már „csak” egy Agárd-Garda.

Idén igen kedvezően alakultak dolgaink, hiszen Majthényi Zsombor személyében egy tréner csatlakozott az osztály felkészüléséhez. Ezen kívül a MVSZ is kitett magáért, hiszen lehetővé tette, hogy a 470-es, Finn és a Laser válogatottak megfelelő helyen és körülmények között készülhessen a 2007-es összevont világbajnokságra. Mind a három csapat 3×2 hetet tölt Cascaisban, ami Portugália egyik legszebb üdülőhelye.

Út adatok - GPS
Utazásunk a szövi WV Transporterével történt, ami a benne levő 200 ezer kilométer ellenére jól működik. Ritka a jó ablaktörlőlapát, a hógumi ( idézet M.Zs. edzőtől ) és a hólánc, de mi ezek birtokában vágtunk neki szombaton a Portugáliába tartó utazásnak. Agárdon pakoltunk, rakományunk 3 Finnből és 1 Laserből állt. Az utánfutó igencsak citerázott a teher alatt, és egy hegesztés is elszakadt rajta, úgyhogy Márkus doktornál, a lakatosnál kezdtük túránkat. 20 perces munka után utunkra indultunk, de a tükörbe nézve félelmetes volt az utánfutó mozgása, a vasak hajlása. Ezt később orvosoltuk egy plusz gurtnival, onnantól stabil volt a gép. Mi az Agárd-Bécs-München-Genf-Marseille-Tolouse-St Sebastian-Valladoid-Liszabon-Cascais útvonalon mentünk. Svájcba éjszaka értünk, és a gép az emelkedőkön sűrűn kérte a harmadikat, ritkán még a másodikat is Zsombitól, mint tőlem Bécs mellett. Közben a fiatalok, Gaszton és Bőrtok húzták a lóbőrt. A legrosszabb időszak, éjjel 2:30-7:30-ig nekem jutott, de végül is nem volt vészes, Bőrtokkal nagyokat sztoriztunk. Reggel Gaszton váltott, aki addigra kipihente az előző este fáradalmait, több mint 14 órát aludva. Találkoztunk magyar kamionnal a parkolóban, aki Erdélyből szálított csacsikat spanyolországba. Olyan aranyosak volt, és Bőrtok megígérte, hogy vesz egyet ez első házassági évfordulómra! 🙂 Ezt a napot Gaszti vállata nappal, csak délután ült Zsombi a helyére, majd az estét megint megnyertem éjféltől Cascaisig. Az út vége felé igencsak elfáradtam, egyszer le is bólintottam, ami ézhez térített. Végül is 3200km után, 40 órányi vezetéssel megérkeztünk Cascaisba. A kikötő meglett, le is dőltünk. Reggel Kelo ébresztett minket, és elkísért a szállásra, ami pár percre van a klubtól autóval, és gyalog is csupán 15 perc. Utána a klubba mentünk lepakolni. Találkoztunk 470-es honfitársainkkal, majd az eszünket használva lepakoltunk. Az én hajóm, ami a busz tetején utazott kapta a legkevesebb piszkot, csupán tiszta eső volt rajta, na meg a 6 árboc. 🙂 Pakolás, összeszerelés, szívás a svertcsavarommal, kis körülnézés, vásárlás, főzés, evés után most van időm írni. Reggel kezdődik a mókuskerék, végre nekiállunk vitorlázni, mondanom sem kell, már mindanyjian nagyon várjuk. Este vár minket a Bajnokok Ligája, lévén Sporting Liszabon-Szpartak Moszkva meccset rendeznek tőlünk 20km-re! 🙂

Meg kell még említenem, hogy most először utaztam GPS navigációval. Iszonyatosan megkönnyíti a tájékozódást, amennyiben hiszel neki! 🙂 Köszönet érte Vater!