A hétvégén nyitja meg kapuit a Európa egyik legjelentősebb hajókiállítása


A Budapesttől mintegy 1200 km-re lévő német városban 36. alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás.Az idei kiállításon 52 ország 1650 kiállítója jelenik meg mintegy 230 ezer négyzetméter területen. 1100 kiállító képviseli a német ipart. A többiek 51 ország 550 kiállítója a kiállítás 45%-át foglalja el. A Holland kiállítók vannak a legtöbben ők mintegy 150-en képviselik magukat a kiállításon. Õket követik a franciák és az olaszok 70-70 kiállítóval és a brittek 40 kiállítóval.

A 2005-ös kiállítás a szervezők szerint sok szempontból más lesz, mint az előzőek.Elsősorban nőtt a terület és ezzel optimalizáltabbá váltak az egyes kiállítások területkiosztásai. A piaci trendek alakulásával nagyobb teret kapott a sporthorgászat és a búvárkodás. A búvárkodás igy Európa elsőszámú kiállítása lett.


Nézzük a minket jobban érdeklő kiállítási csarnokokat.

-A nagyméretű jachtokat kiállító cégek a 6-os számú csarnokban találhatóak.

– A 7-es számú csarnokban kap helyet a Szuperjacht show boot-Düsseldorf kiállítás ahol a szuperjachtok hajógyárai, a műszaki- és formatervezők és beszállítók jelennek meg.

– A 8-as csarnokban található a látványos rendezvényekre kialakított csarnoka a nagy regatta medencével.

– 16-17-es csarnokban mintegy 150 kiállító részvételével található meg a vitorlázás. A 17-es csarnokban található a vitorlázó központ ahol 30 hajóosztály egyesületei képvisleik magukat.

– A 2-es csarnok ad helyet a szörfőzők kicsiny, de stabil piacának képviselői.

– A 13 és 14-es csarnokban található kiállításon mintegy 300 kiállító kínálja vizisportra, hajóbérlésre, üdülésre, vizijártasságira szakosodott szolgáltatását.

A kiállítás területén 400 nemzetközi hajógyár 1850 hajót és csónakot mutat be.

A kiállítás délelött 10 és délután 6 között tart nyitva 2005 január 15-től 23-ig. Egy napijegy 13, míg egy gyerekjegy 6 Euro.

Megközelíthető autóval vagy düsseldorfi főpályaudvartól a nemrég elindított Arena/Messe villamos pályaudvarra, mely az északi bejáratát teszi elérhetővé a kiállításnak.