Szicília nyugati csücskében, a festőien szép Trapani városában, Olaszországban kerül megrendezésre a Louis Vuitton 8. és 9. felvonása.

Szicília nyugati csücskében, a festőien szép Trapani városában – Olaszországban kerül megrendezésre a Louis Vuitton 8. és 9. felvonása.

Ez év szeptemberében zárul az Amerika Kupa idei szezonja. A 32. Amerika Kupa 14 Nyitó Felvonásának részét képezik az olasz városban zajlódó páros és mezőnyversenyek is csakúgy, mint a Malmöi 6. és 7. etap. Négy másik Louis Vuitton felvonás előzi meg a szicíliai versengést – Valenciában és a már említett Malmö – Skâne-ben. A párosversenyek (8. felvonás) szeptember 29-én kezdődnek, amelyet rögtön követ a három napos 9. felvonás október 7-én.

A helyszínek elbírálásánál az egyik legfontosabb kritérium, hogy vitorlázás szempontjából megbízhatóak legyenek a körülmények és a közönség meglehetősen közel tudjon kerülni az eseményhez, mind vízen, mind szárazon.

„A 32. Amerika Kupa szabályozása nem túl kötött” – mondja Michel Bonnefous az Amerikai Kupa egyik rendezője. „Az Amerika Kupa egy unikum, amely innovatív is egyben, ahogy ez a verseny is. A szél és a vitorlázás feltételei nagyszerűek, a városban számos vízre néző hely található és a két olasz csapat részvételével a helyi érdeklődés is különlegesen nagy. Tudom, hogy nagyon sokan el fognak látogatni ide.”