Köszöntjük Önöket a Californiai Long Beachen. Be is véshetnénk a vitorlázás történelemkönyvébe, hogy ez bizony Dean Barker napja volt. Az embernek akár olyan érzése is támadhatna, hogy nem a Kongresszusi Kupán, hanem mintha már a 2007-es Amerika kupán lenne.


Dickson vs. Barker
Barker, az Emirates Team New Zealand kormányosa mind az öt futamát hozta a tegnapi nap folyamán, beleértve a döntő könnyű szeles futamot Chris Dickson ellen.



Barker mutatója: 11-3 a megrendezett 14 futamból. (A dupla round robin versenyszakasz 18 futamból áll összesen.) Õt Dickson követi egyelőre 10-3-al, de ugye neki elvileg van még egy pótfutama Coutts ellenében, aki már harmadik 9 győzelemmel és négy vereséggel.



Barker ezt mondta: “ Szinte minden az ölünkbe hullott. Szerencsések voltunk, hogy a nap legnagyobb részében a jó oldalt választottuk. ..”



„Szerencsés?!” vágta közbe Hutchinson (taktikus) színlelt felháborodást mutatva.



Barker és Dickson így jól áll a fogadások terén, miszerint a középdöntőbe juthatnak, de a másik két hely még kiadó és íme azok, akik esélyesek még rá: Coutts, Matthieu Richard, Chris Law és Staffan Lindberg.



Law, Coutts legyőzésével nyitotta a napot, aki úgy tűnik egy korai büntetéstől soha nem tud megszabadulni. Erre Coutts csak annyit mondott: „Amikor utoljára Chris ellen versenyeztünk (az első körben) négy büntetést is benyeltünk, ehhez képest az egy is nagy javulás.”