A Soling osztály idei világbajnoksága sem múlt el magyar érem nélkül. Míg tavaly, a Wossala-Kovácsi-Németh trió ezüstérmes lett, idén a Gyenese-Vezér-Mónus trió a harmadik helyet szerezte meg.

Kastély a verseny fölött
Az elmúlt héten rendezték a  Soling osztály idei Világbajnokságát az olasz Castiglione Della Pescaia-ban. A 43 indulót felvonultató mezőnyben olyan nevek is szerepeltek, mint a 82 éve Stuart Walker, aki elsősorban a remek könyveiről ismert, amellett, az osztály egyik kiemelkedő vitorlázója volt a hetvenes években.


Ennek a versenynek volt egy szomorú tragédiája is. A holland Johannes Segaar miközben a heylszínre utazott életét vesztette.


A versenyt  a német Roman Koch-Maxl Koch-Gregor Bornemann nyerte, meggyőző fölénnyel. A legrosszabb helyük is csak harmadik volt. Második lett a szlovén Bostjan Antoncic és csapata, míg harmadik a Gyenese Balázs-Mónus Gyula-Vezér Károly trió.

A másik magyar egység a Wossala-Kovácsi-Német csapat a tavalyi második helyük után csak tizedikek, de az előző év világbajnoka az Argentin Gustavo Wartburg is csak negyedik lett.