Amerika Kupa fanatikusok! Már csak egy nap és a 32. kupa résztvevői idén először összemérhetik erejüket, igaz egyelőre csak csapatversenyen. Lehet számolni az órákat visszafelé. Aki nem akarja, az meg nézegesse a hivatalos honlapot, mert ott van egy szép kék óra. Valenciában 9 órakor 16 fok van és gyenge, 3 csomós nyugati szél fúj.


Szépen, lassan minden elkészül Valenciában, ennek jegyében át is adták hétfőn az Amerika Kupa Házat, amely a verseny jelképe lesz Valenciában. Az eseményen részt vett Valencia polgármestere is, Rita Barberá és a verseny lebonyolításáért felelős Michel Bonnefous is.




A kínai csapat...

Az Amerika Kupa Ház egy állandó, színes, interaktív kiállítás, amely a 150 éves kupa tiszteletére épült. A leírások alapján leginkább a Terror Háza jut eszembe, legalábbis a technikai megoldások vonatkozásában – interaktív audio/video kirándulás a múltban, fejhallgató, stb… Mindenesetre, szívesen várunk minden a Házhoz kapcsolódó beszámolót.



Az Amerika Kupa Ház a híres Torre del Reloj’ óratorony mellet található a kikötőnél.
A másik oldalon az Amerika Kupa park van, amely szintén holnap nyit. Az Amerika Kupa Ház 11 órától 20.30-ig legyen nyitva a Louis Vuitton Felvonások alatt, a versenyek után pedig 10 órától 20 óráig látogatható az intézmény.



Az Emirates Team New Zealand drukkerek is örülhetnek, mert a spanyol Brewery Estrella Damm bejelentette, hogy szponzorálja a csapatot.



A China Team sem rest, gyűjtögeti a szponzorokat, hogy első Amerika Kupa részvételük sikeres legyen. Vajon az lesz?! Egyik támogatójuk a sanghaji bázisú Silver Marine Co. Ltd., amely felfújható gumimotorosokat gyárt. Ez a cég még csak a második hivatalos partnere a China Teamnek, a másik a TAG Heuer.