A négy visegrádi ország versenysorozatának immáron harmadik állomásához érkezett a cadettos mezőny. Szakadó eső, gyönyörű táj, térdig érő sár fogadta a 3 buszos magyar konvojt. Amolyan szlovákos ( sólya-, stég-nélküli. de vidám, beherovkás helyszín/hangulat várt bennünket)

Komoly mezőny
A rendezvény igen nagyszabásúnak tűnt, míg ki nem derült, hogy a szabadtéri színpad és a sörsátrak a szomszédos favágó fesztivál számára lettek felállítva. A verseny szervezői tanulhattak volna a láncfürészesektől! A legjobb program – úgy látványban, mint hangban – a tuskószeletelés volt! Az „Interpokal” nevű nagyhírű vitorlás verseny igen alulszervezettnek bizonyult. Rögtön indulásnak egy kis vita a nevezési díjakkal, – vállvetve a cseh és a lengyel szövetségi captainnal – 25 euro vagy 15 hajónként? Ez a magyarok esetében nem nagy különbség de a csehek 2o hajóval jöttek! Másfél órás vita, szerződés elővesz, fordít, hivatkozik, telefonál….

A verseny rendezője hajthatatlan. Másfél óra után a 3 válogatott bejelenti, hazautazik! Na akkor még egy telefon… és na tessék kiderült, hogy a szlovák példányban is 15 euró van nyomtatva. Ez nem jött be… illetve nekünk bejött. Minderről a srácok persze semmit sem éreztek, készítették a hajóikat a nagyon komoly mezőny legyőzésére.

Orava
Első nap 3 futam. Szakadó eső, jó kis szél. Jó kis tó! Gyengén kirakott pálya, a sok hajóosztály összefut a befutóra. Az utolsó krajc-szakasz átboríthatja az egész mezőnyt. Mit keresnek a motorosok a célvonalon? Szlovákos lazaság. A cseh edző fogja a fejét… kap egy kis borovicskát.. megnyugszik! A Csomesz-Morzsi edzőpáros bosszankodik, a toronyóra gyönyörű harangjátékkal muzsikál, az eső meg csak esik! Hercsel Máté futamgyőzelme mosolyt fakaszt az esőtől borús edzői face-re, Illy Tomi is szépen lépked előre. A hollandok meglepik a mezőnyt, odaintenek a cseh és a lengyel favoritoknak. A favágók esőben is bírják, a láncfürész sivítása lágyan szeli át a tavat, Morzsi mester mosolyog a szája szögletében, pedig a fiai erre nem adnak jó okot. A hangulat jó, az eső meg csak esik-esik, aláfestésként a toronyóra egyre szebben muzsikál.

Estére a rendezők összekapják magukat, pizzaparty a srácoknak, viszont a kóla „ igen K-val” az asztalon marad. Elrettentő példának!

Másnapra sár mérete a bokáig szintről a térdig szintre emelkedik.

Újabb 3 futam, ellenkező irányból fújó 2-4 -es szélben. Jó kis verseny. A tihanyiak egy-egy futam erejéig beváltják a tegnapi megelőlegezett mosolyt, Gond Gergőék is, meg a Lillik fivérek is futnak egy-egy egész jó kört. Hercsel Máté tartja a helyét elől, Fekete Farkas feljövőben van, megy egy negyediket.

A templomharangok lágy muzsikájára estére megkezdődik az esőáztatta grillcsirkeparty. Kólával már nem is próbálkozik senki.

Favágó verseny
3. nap végre kisüt a nap. Jé, milyen tökszép hely ez! A favágók utolsó rántásra indítják masináikat, bebörren a táj! A meghatározhatatlan irányú szélben még egy kínszenvedéses futamot lenyomnak a rendezők, így 3 napi gázsit vehetnek fel. Böröcz Bence végre él! Ez az Õ szele!

Farkas vérremenő harcot vív a Tomikával, pedig ott van még 40 ellenfél a többi országból! Fekete Anna igen jól tartja az eltervezett helyét, 5-6 hajóval fogja a 2 lengyel lányt, aztán az utolsó krajcra elfogy a hit, erő, bizalom. Marad viszont a templom most már kissé szomorkásnak tűnő harangjátéka, na meg a motorfűrészek zümmögése. Elmegy a lengyel hajó, kis kapkodás, a célvonalon 1-es szélben borulás, a Guiness helikoptere megjelenik a tó fölött, készít néhány képet a jövő évi albumba…

Sándor Andris 4szer vágja oda sapkáját a dekkhez, de ez még mindig jobb, mintha a manchaftját vágná. Tán csak nem a motorfűrészzaj idegesíti?

Teljes szélcsendben araszolgatás kifelé, pakolás, elmélkedés mennyi oravai sarat vigyünk haza ajándékba.

Eredményhirdetés, hol a CECC szerződés… ? Miért nincs serdülő, miért nincs leány díjazás?

Ejnye-ejnye… sebaj itt egy kis Baranbor igyatok egy jó Cseh sört…Kamerad!

Végeredményben az első11 helyezett hajóban 5 hajóegységgel végzett a magyar csapat. EZ JÓ. A mezőny nem hagyta magát befolyásolni a szervezők által és igen szép számmal eljött! Európa talán legerősebb mezőnye gyűlt össze az oravai tavon. A hollandok megdobták a CECC
amúgy is erős mezőnyét. Végösszességben remek erőpróbának bizonyult, jó felkészülési verseny volt. ….az eső meg még mindig esik, a harang meg csak játssza nótáját a favágók zaja meg ott cseng fülünkben egészen októberig a Lengyel versenyig.

Eredmények :
( induló hajók száma : 41 )

Hercsel Máté – Takács Borbála
5

Fekete Farkas
– Füredi Marcell
8

Illy Tamás- Akopján Alex
9

Gond Gergő – Szellem Balázs
10

Lillik Péter– Lillik Ákos
11

Böröcz Bence- Böröcz Berta
13

Sándor András – Németh Gábor
23

Fekete Anna – Péch Júlia
26



Fekete Péter