Olykor megesik, hogy a támogatók, a rendezők és a versenyzők egy közös célért jönnek össze, majd egy pazar rendezvény kerekedik ki a ténykedéseikből. Például a Füred Kupa ürügyén.

A BYC lelkes aktivistái adtak otthont a One Design osztályok utolsó fordulójának Balatonfüreden. Már a versenykiírást olvasva is felsejlett – nem hétköznapi szórakozásnak nézünk elébe. „Néző hajó, kubai zene, videós eseménykövetés, DJ és főzőverseny, nyugati szintű pop HB ….” 7 tervezett futam a vízen, no és persze minden résztvevőnek meglepetések és nem hétköznapi díjak a parton – plazma TV,rádiótelefonok, hajóbiztosítások, napszemüveg, hajós vásárlási utalvány, fotók, képek CD-n…

Ilyen
bevezető után joggal volt kíváncsi az ember a regattára.

Pénteken a J24 és Dragon osztály mérkőzött meg két könnyű szeles futam által. Az estét főzőversennyel, majd a pályamunkák elfogyasztásával, és egy – az Igali Csilla után szabadon „Össztaps” névre felkeresztelt – J24 avatásával múlatták el a jelenlévők.

Szombaton reggel a kivetítővel, táncparkettel és grill büfével kibővített BYC telepre megérkeztek az „idén először Füred Kupázó” One Desig osztályok is. Talán a késői beharangozó, esetleg a hazai és a külföldi versenyekkel való átfedés okán, de elfértek a járgányok a kikötő környékén. A délelőtt az ismerekedés és a videózás szerelmeseinek kedvezett, az esős, szélmentes idő okán. Ám délután egy ideális pillanatban bonyolítottunk egy futamot a kora őszi időjárási viszonyok között.

Ami ezután a parton várt ránk, az szavakkal nehezen leírható. Bográcsok, tüzek, grill, italok, DJ és konga show, fantasztikus hangulatban. De tényleg – szponzor, barát, versenyző a rendező karjában ropta hajnalig. Amikor is átköltöztünk egy jól ismert helyi vendéglátóipari egységbe, ahol némelyeknek sikerült a reggeli táplálkozás pillanatáig konzerválni az esti hangulatot – és szagokat.

Vasárnap folytatódott a táplálék dömping elpusztítása és az őszi körülményekkel dúsított megmérettetés. Sajnálatos módon erre a napra is vizipihit rendelt nekünk „szélkálmán”, ám egy rövid de frappáns futam csak kicsúszott a hét utolsó napjára is.

Így a Dragon és J24 osztályokban 4 futam, a többieknek 2 futam alapján hirdetett eredményt Hantó Pisti és csapata. És a meghívóban jelzett díjak valóban fantasztikusak voltak!

Nos, aki nem volt itt, magára vessen – vagy beszéljen azzal, aki átélvezte ezt az őszi csodás hétvégét. A rendezők pedig tele vannak ötletekkel a jövő évi versennyel kapcsolatban…Kíváncsian várjuk!


Rozsda