Nem nevezhető rossz napnak a mai, a Repülő Hollandi VB-n magyar szemszögből. A harmadik futam után két magyar is az első háromban. A VB hasonlóan az elöző évihez, a dánok és a magyarok között látszik eldölni.

A mai nap győztesei
3 futam után a Majthényi-Domokos páros átvette a vezetést az összetettben. Mai futamgyõzelmével a Gáborjáni Szabó- Pfeningberger kettõs feljött a harmadik helyre.

A meteorológusok által ígért gyenge hidegfront késett, egész délelõtt a parton várakozott a mezõny. Ebéd után elindítottak egy futamot a gyenge délnyugatiban, ami azonban annyira legyengült, hogy a második cirkálószakaszban félbe kellett szakítani. Idõközben zivatarfelhõk jelentek meg az északi part felett, és egy gyenge, északkeleti is elkezdett fújni.

Fél öt tájban az elsõ rajt sikeres volt, ezután kettévált a mezõny. Egyesek a tihanyi szorosból vártak frissülést, mások az Aszófõ felett megjelenõ zivatarfelhõ alá húztak. Ez utóbbi jött be Gáborjániéknak, akiktõl innentõl már nem lehetett elvenni az elsõ helyet. A zivatarfelhõk végig a pálya körül keringtek, a szél nem erősödött meg – ismét egy taktikus futam.

Az utolsó bójánál Majthényiék harmadiknak, a dán Bojsen-Moeller testvérpár negyediknek fordult. A befutószakaszban elfordult a szél, de a magyarok nem hagyták ott a dánokat, óvatosan igazítgatva végül is a hetedik helyen futottak be, öt hellyel megelõzve a dán hajót. Örömteli volt a veterán Detre testvérpár és az újonc Süli-Papp páros szereplése -végig elöl vitorláztak a 84 hajóból álló világbajnoki mezõnyben. Újabb futamok  holnap 10 órától.


Visy László

Eredmény három futam után:

fdvb03.pdf