Hollandia történetének legnagyobb sport vállalkozása két hajót is indít a Volvo Ocean Race-en. A poject erejére jellemző, hogy ők építették a világ első VO70-es hajóját 2005 januárjában. Tervezőnek sem Bruce Farr-t választották.


A csapat második hajója
Ország:

Hollandia


Skipper:

Mike Sanderson


Navigátor:

Stan Honey


Designer:

Juan Kouyoumdjian


Építő:

Killian Bushe


Vízretétel:

2005 Augusztus

Mike Sanderson az Oracle BMW nagyvitorla csörlője mellől érkezett. A Open 60-as Pindar fedélzetén második lett a Transaton. A nyilttengeri vitorlázást Grant Dalton iskolájába tanulta a Merit Cup és a NZ Endavour fedélzetén. De a Mari Chai IV. fedélzetén is nagy szerepet vállalt a sebességi rekord megdöntésében. Legénységében két egykori győztes is található Brad Jackson és Mark Christensen.


A két hajót indító hollandok tervezőnek az egyre nagyobb nevet szerző argentin Kouyoumdjiant választották. Az A csapatnak jutott a késöbbi hajó. Szerencsétlenségükre az első hajónál elvesztették azt az előnyt, amit a korai vízreétel jelentett, mert át kellett alakítani az uszonyt és a kormányrendszert. Az viszont biztos, hogy ez az egyik legszigorúbban tesztelt hajó a versenyben.