A tenger áldozatainak emlékére. 2006. április 25. Tengeri hajózás – ahány ember, annyi élmény és emlék. Magyarok népes tábora hódol ennek a szenvedélynek, minden bizonnyal honfitársaink közül néhányan most is éppen a világ valamelyik szegletében a tenger habjait szelik. Az utóbbi néhány év egyik legfelkapottabb szabadidős tevékenységévé vált ez a méltán népszerű sport.


Egy év telt el azóta, hogy a Kiel nevű vitorláshajó és magyar legénysége verseny közben elsüllyedt É43°45’00” K015°38’19” és egy ember életét vesztette!

2006. április 25-én elhajózunk a Kiel katasztrófájának színhelyére, hogy emlékezzünk az emlékeinkre!

Motoros- és vitorlás, saját vagy bérelt – nem számít, hogy milyen hajó! Több ezer megtett tengeri mérföld, egyetlen hajón töltött óra – az emlékezés mindenkié!


Szálljon tengerre mindenki, aki csak teheti! Legyünk együtt, mert olyan jó amíg együtt vagyunk!


EMLÉKEZZÜNK!

Legyen ez a nap minden évben a Tengerjárók társadalmának Napja, amikor összejövünk és hajósok módjára tiszteletünket tesszük a tragédia színhelyén. Ki-ki a maga módján elevenítse fel emlékeit, élményeit, hogy ne felejtsük a felejthetetlent!


Ne hagyjuk, hogy a rutin, a megszokások elfásítsák éberségünk, óvatosságunk mely nélkül védtelenek vagyunk a földkerekség vizein, ne feledjük sosem, hogy ez egy olyan világ, ahol együtt többet érünk, mint egymagunk.


Tervezett program 2006.04.25-re (jó idő esetén):




Hajók gyülekezése a baleset színhelyén az esti órákban, emlékfilm vetítése a tengeren az egyik hajó vitorlájára, éjszakára a Tribunj-i kikötő helyet biztosít a megemlékezés résztvevőinek kedvezményes áron (-25%), a kikötő étterme rendelkezésre áll. Rosszidő esetén a kikötőben történik a vetítés.

Az érdeklődők részére kedvezményes hajóbérlési lehetőségeket tudunk ajánlani.


Információ:


Windguru

1/450-0072, 450-0043


info@windguru.hu



zupka.szilvia@windguru.hu


Szabó Ferenc


szferenc@szuperinfo.hu