Ki ne ismerné már Dee Caffarit. A civil életben tanárnő hölgy a minap éppen megfúrta hajóját azzal a céllal, hogy megjavítson valamit. Dee naplójából: 2006. február 23. hajnal – A napot ismét 30 – 35 csomós szélben töltöttem el. Volt egy-két látogatásom a 40 csomós tartományban is és ennek megfelelően kettő az alsóbb tartományban 27 csomó körül is. A tenger ismét zavarodottságot mutat és az Aviva élete felében tengeralattjáróként üzemel.


A hőmérséklet esése jó módja annak, hogy mindem erőmet elvigye, vegyítve a ténnyel, hogy csak körbesétálni a decken körültekintő tervezést és akrobatikus mutatványt igényel, így állandóan biztosra kell mennem, hogy megfogjam magam zuhanáskor, mikor a lee deck folyamatosan víz alatt van vagy az érkezésnél, amikor lebegésre kerül a sor, miután a hajó áthalad a hullámok gerincén.

A szél valamelyest enyhült, így jópár napja először kiengedhettem a reffsort és nekiláthattam munkáimnak: Az első a sorban az volt, hogy fúrjak egy két inches lyukat a hajó fenekébe, és igen ideges voltam. Biztosra mentem a parti csapattal, hogy csökkentsem a süllyedés esélyét. A sebességi jelátalakító megállt; egy darabig kisebb-nagyobb megszakításokkal működött, de mostanra totál feladta a szolgálatot. Ki kell húznom a hajó aljából, hogy megvizsgáljam mi is a baja. Miután leellenőriztem a metódust és biztos voltam, mely átalakítót is kell húznom, mivel a mélységmérő mellett található a testben, nekifogtam a munkának. Volt valami szürreális abban, hogy kihúzok valamit a hajótestből, aminek a hiánya egy lyukat eredményez a fenéken. Meggyőztek, hogy a tömítés bezárja majd a lyukat és csak szivárogni fog a víz a hajóba, viszont ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor lesz egy két inches lyukam a hajóban és a víz meglehetősen gyorsan fog beömleni, a vízhatlan részt négy óra alatt megtöltve. Egy relaxáló gondolat, amely elkísér. Magabiztos voltam és nem vettem fel sem maszkot, sem buvárpipát a számba, ámbár elég rosszul éreztem magam. Minden jól ment és megtaláltam az átalakítót jópár lény társaságában. Nem voltam benne biztos, hogy állatok, növények vagy ásványok voltak-e. Kicseréltem a jelátalakítót és abraka-dabra már azonnal működött is. Újabb sikeres munka és el sem süllyedtem!