Az ABN AMRO ONE megérdemelten nyerte meg a Wellington – Horn-fokon át – Rio szakaszt, így a szamba nekik jár. A második helyen a kalózok hozták be hajójukat.


A holland hajó meggyőzően és leginkább gyorsabban vitorlázva nyerhette meg ezt a szakaszt is. Annak ellenére, hogy a végén jól odapakolt a többieknek, sok izgalmat hozott a táv, elég ha csak a folyamatosan cserélődő pozíciókra, vagy a movistar időszakos süllyedésére gondolunk.



Rio fele közeledve a hajók egyre lassabb 24 órás teljesítményeket produkáltak és többnyire rögtönzött stratégiával próbáltak előrébb jutni, vagy éppen megtartani pozíciójukat a széltelenségben.



Ma hajnali 4 óra 18 perckor végül átsodródott a győztes hajó a Guanabara-öbölben telepített célvonalon, Rioban. A második helyért majdnem kiélezett küzdelem folyt még hajnalban, már ha a két mérföldes különbség annak nevezhető. Előrébb a Pirates of the Caribbean, mögötte a Brasil 1, még mögötte az ABN AMRO TWO. A reggeli befutó már más képet mutatott, hiszen másodiknak a kalózos hajó szakította át virtuális célszalagot, de harmadiknak bejött az ABN AMRO TWO és a hazai pályán elvérzett a Brasil 1.



A movistar eközben szorgosan nyeldesi a mérföldeket és az elmúlt napokban 150 mérföldet hozott a mezőnyön, és már ezer mérföldön belül a kétnapos szerelés ellenére is.

Hivatalos befutási idők:

1- ABN AMRO ONE: 03:18 GMT

2- Pirates of the Caribbean: 07:06 GMT

3- ABN AMRO TWO: 07:36 GMT

4- Brasil 1: 07:55 GMT