A verseny vasárnap esti megnyitójával kezdetét vette az immár 14 Olimpián folyamatosan jelenlévő Finn-dingi egyszemélyes hajóosztály masters világbajnoksága Balatonfüreden. A megnyitó ünnepségen Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, Rolf Lehnert a Nemzetközi Finn Masters Szövetség elnöke és a vendéglátók képviseletében Dr. Hajdu Balázs a Magyar és a Nemzetközi Finn-dingi Szövetség elnöke köszöntötte a füredi móló színpadáról a népes vendégsereget.

Papírforma

Látva Michael Meier futamgyőzelmeit számomra nem kétséges, hogy ha valami nagyon nagy hiba nem jön közbe, akkor torony magasan fogja a VB-t nyerni. Minkét futamot nagyon nagy biztonsággal nyerte. Az is igaz, hogy ő az egyetlen még ma is aktiv finnes -a világranglista 28. helyén áll jelenleg- és a +39 Amerika Kupa csapat tagja is.


Hétfőn napsütésre és erős észak-nyugati szélre ébredt a mezőny. A versenyvezetői tisztet ellátó Hantó István a siófoki meteorológiai állomással való konzultációt követően vízre is rendelte a mezőnyt, majd 10 órakor előtte a világbajnokság első rajtját és a 4 kontinens, 19 országból érkező majd’ 200 hajó gyönyörű látványt nyújtva 2 csoportban iramadott neki a távnak.

A mai versenynap összesen 4 futamát John Greenwood (GBR), Andre Budzien (GER) és Michael Maier (CZE) – ő egyből kettőt is – nyerték.

A magyar versenyzők közül Szilvássy Attila és Székely Antal ért el kiemelkedő eredményt, mindketten elcsíptek egy-egy 2. helyezést futamukban.

A legjobb helyen -hetediken- Litkey Farkas áll, két hatodik helyezéssel.

Kedden a harmadik futam 10 órára kitűzött rajtjával folytatódik a versenysorozat.