Véget ért a 49. Nemzetközi Hét, a Magyar Köztársaság 2006. évi Országos Felnőtt Bajnoksága a SOLING, STAR, LASER RADIAL NÕI, KATAMARÁN, 470, LASER és Ifjúsági Bajnoksága 470 és LASER hajóosztályok részére.

Változó szélviszonyok közepette sikerült megtartani szinte az összes futamot a résztvevő hajóosztályok számára. Csak az ún. éremosztó futammal maradt adós az időjárás, de ez belefért. 5 napon keresztül fújt erős és gyenge szél is, így mindenki megmutathatta, mi az ami igazán fekszik számára és mi az, amihez jól tud alkalmazkodni.

A „B” pályán – Soling, Star, FD, Finn – már kedden befejeződött a verseny (összesen 7 futam négy nap alatt), míg az „A” pályán elvileg még csütörtökön is lett volna futam, de ezt az időjárás már nem tette lehetővé.

Soling, Star, Katamarán osztályban tehát már kedden tudni lehtett, ki is nyerte a bajnokságot, Laserben és Laser Ifiben csak szerdán derült ki, Radiálban nőiben és 470-esben viszont csak csütörtökön dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Az első két napon jó északiban a kiírásnak megfelelően teljesítettünk, hétfőn viszont már csillapodóban volt a szél és keddre megérkezett a délnyugati, amiben végül sikerült a kívánt mennyiségű futamot megtartani, így a „B” pályán 7-et, az „A” pályán 11-et.

A „C” pályán hétfőn ért véget a 49eresek idei negyedik nagy megmérettetése, ahol számos DNC született.

Magyar Bajnokok 2006.


Katamarán:

Várady Szabó János – Petheő Tamás (BYC)


Soling:

Wossala György – Németh Péter – Vezér Károly (BYC)


Star:

Tenke Tibor – Bendicsek József (Spartacus)


470:

Sallai Gábor – Olosz Dávid (Tihanyi Hajós Egylet)


470 ifi:

Varga Bálint – Bors Bálint (Tihanyi Hajós Egylet)


Laser:

Berecz Zsombor (VVSI)


Laser ifi:

Haidekker István (Nitrokémia Vitorlás Klub)


Laser Radial:

Karé Réka (Yacht Klub Agárd)

A 49. Nemzetközi Hét további győztesei:


49er:

Kugler Tamás – Cserép Csaba (BYC)


Repülő Hollandi:

Pálfy Tamás – Óvári István (Richard Young SE)


Finn:

Varga Lajos (ARV)