Az első német America’s Cup résztvevő, a United Internet Team Germany reméli, hogy végre eléri célját a 2007-es Louis Vuitton Cup alkalmával, mivel a 2006-os szezon nagy csalódottságot okozott nekik.


Nagy ugrásra készülnek © United Internet Team Germany
A csapat mindössze 5 párosfutamot nyert 2006-ban és négy ezek közül csak a nagy küzdő Team China ellen sikerült. Egyedül a Shosholoza elleni győzelem volt kivétel. A Louis Vuitton 11. Felvonása sem nyújtott igazán vigaszt; a csapat csak a 11. helyen végzett, a kínaiak előtt, de jóval lemaradva mindenki más mögött.



A 2006-os szezon témája az volt, hogyan lehetne a GER 72-ből több sebességet csiholni. Egy lassú hajó mindenre jó, csak nem versenyzésre. A jó hír az, hogy a GER 89 elkészült és az első benyomások és visszajelzések alapján pozitívak a változások.



„Már az első naptól, mikor a két hajót egymás mellé állítottuk, láthattuk, hogy az új gyorsabb volt.” – Jesper Bank



„Annyira más, amikor érezi az ember a különbséget. Ha jól emlékszem vissza, amikor utoljára új generációs hajót teszteltünk, nem volt ennyire szembetűnő a különbség. Ez a mi szerencsénk, mivel nagy előrelépésre van szükségünk,” – mondta a kormányos Jesper Bank. „Ám még nem volt igazán lehetőségünk más csapattal összemérni, így még nem tudjuk hol is tartunk valójában. Már tudjuk, hogy más, de látnunk kell, hogy valóban jól teljesít…
Szokatlan ilyet látni azután, hogy épp csak kihúztuk a műhelyből. És még nem is töltöttünk sok időt vele, eddig…”



Néhány korai tesztvitorlázás után a hajó most visszakerül a hangárba némi tuningolás erejéig, ami nem szokatlan az új ACC hajóknál.



„Most lélegzetvisszafojtva várunk, mivel csalódottak vagyunk, hogy még mindig a régi hajóval kényszerülünk edzeni. Úgy kezdtük a kampányunkat, hogy új hajónk lesz, és olyan hamar bevitorlázzuk, amilyen hamar csak tudjuk. De még mindig nem az újjal vagyunk a vízen,” tette hozzá Bank őszintén.



„Emiatt érzi úgy a csapat, hogy kifutunk az időből és számos eredményünk a hajó teljesítményén fog múlni.
Bármit is teszünk, a lényeg, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, mert tudjuk, hogy a többi már a hajón múlik.”