Harmadikán kilenc órakor a falmouthi parti őrséget közvetve értesítette egy hölgy, aki az ARC-n induló Compromise nevű jacht legénységének tagja. A Mirabelle V, a világ legnagyobb egyárbocos jachtja egy 33 lábas jacht megsegítésére sietett.


A legénység orvosi segítség miatt kérte a parti őrség közreműködését, akik megkezdték sugározni a kérést azon hajóknak, akik esetleg a közelben tartózkodnak. A Mirabelle V pedig válaszolt és fel is ajánlotta segítségét, hogy megy és kiment a háromtagú legénységet a Compromise-ról.



Este nyolckor a Mirabelle V értesítette a falmouthi parti őrséget, hogy sikeresen evakuálta a legénység mindhárom tagját és hagyta, hogy a 33 lábas Compromise egy árbocvilágítással tovasodródjon.



Az ARC mezőnyében vasárnap az erős szél és az óceáni swell más hajónál is okozott galibát.



A kanadai Mustang, a 25 méteres Camper & Nicholson sloop árboctörést szenvedett és elvesztette rigje két harmadát. „A rig egyik csavarja váratlanul meghibásodott,” – mesélte az esetet a szkipper Matthew Cote. „A rig még egy éves sincsen és a lee oldalon sérült. Rodot használunk a rignél, szóval eléggé nehéz volt szétvágni a sérült részt.”



A test sérüléseinek szemrevételezése és némi üzemanyag beszerzése után a Mustang már St. Lucia fele motorozik. „Elszántak vagyunk és szeretnénk így is keresztezni az ARC célvonalát, mégha rögtönzött rig alatt is kell motoroznunk!” – fűzte hozzá a jachttulajdonos Kim Dunfield.