Ma vette kezdetét az idei legnagyobb Aucklandban megtartott esemény. Az első nap gyenge szélben telt el és kétszer máris borult a papírforma. Ugyanis Dean Barker a Team New Zealand kormányosa s feje illetve James Spithill is kikapott.A versenyzés előtt a japán Takumi Nakamurat látszólag egy valami motiválta igazán, méghozzá az, hogy a címvédő Dean Barkert és annak csapatát az Emirates Team New Zealand-et hazai vízen levitorlázza. A regatta első csatájában Nakamura és csapata (akik korábban kétszer is ment a TNZ ellen, de mindig kikapott) el is érte célját és az igen erős áramlás ellenére legyőzte Barkerékat, méghozzá rajt-cél győzelemmel.A jó rajtot követően Nakamura és csapata kissé szokatlan taktikát választott: „Nem vagyunk jók a manőverekben, így nem próbáltuk meg takarni Barkert. A saját futamunkat vitorláztuk.”


A másik jelentős esemény főszereplője az orosz kormányos Eugeny Neugodnikov és csapata okozta, akik egy másik America’s Cup skalpot gyűjtöttek be azzal, hogy legyőzték James Spithill csapatát a Luna Rossat.


Neugodnikovék a verseny előtt egy héttel érkeztek „Spithill ellen 5 vagy 6 alkalommal mentünk eddig, de ez volt az első győzelmünk,” tette hozzá győzelméhez az orosz, aki hetedik helyen pozícionálnak az ISAF Párosverseny világranglistán.


Az elődöntőkre 27-én, szombaton kerül sor, míg a döntőre vasárnap.


Eredmények:Mathieu Richard 4 győzelem / 2 vereség

Ian Williams 4 / 2

Dean Barker 4 / 2

James Spithill 4 / 2

Eugeny Neugodnikov 3 / 3

Simon Minoprio 3 / 3

Adam Minoprio 3 / 3Brian Angel 2 / 4

Simon Dickey 2 / 4


Takumi Nakamura 1 / 5